Перець болгарський з часником на зиму без стерилізації

Закуска з перцю – самостійна страва, але вона може і доповнити будь-яке частування на вашому столі.

Список інгредієнтів:

  • Болгарський перець – 3 кг
  • Часник – 3 головки
  • Кріп – 1 пучок

Маринад

  • Оцет 9% – 200 г
  • Цукор – 1 стакан
  • Сіль – 3 ст.л.
  • Соняшникова олія – 250 г

Закуска з перцю: процес приготування

З даної кількості інгредієнтів виходить 3,5 літра закуски.

Перець миємо, чистимо і ріжемо великими шматочками. Щоб закуска виглядала яскравою, беріть червоний перець. Можна, звичайно, взяти суміш перців: жовтий, помаранчевий, зелений. Часник я давлю, а зелень шаткую. Банки з різьбленням промиваю содою і залишаю обсихати.

У залізній ємності готую маринад. Змішую в ній цукор, олію, сіль, оцет і доводжу до кипіння. Кладу перець і варю після закипання 10-15 хвилин. Перекладаю перець в банки і між шарами кладу часник і зелень. Підливаю в кожну баночку маринад. Закриваю банки кришкою з різьбленням, вкриваю їх грубим рушником і залишаю на 12 годин. Зберігаю в погребі. Смачного!

* Банки можна брати будь-якого розміру і без різьблення.

Rating
( No ratings yet )
Loading...