Печиво з лимонними часточками: крута подача, гідна гурманів

Такого печива ви ще не куштували! Тільки уявіть: ароматний карамелізований лимон у поєднанні з пісковим печивом, тільки приємна кислинка та яскраво виражені цитрусові нотки. Спекти таку смакоту зможе кожен, на приготування не піде багато часу, тому що пісочне тісто не вимагає вистоювання.

Інгредієнти:

  • лимони – 2 шт.
  • цукор – 2 ст.ложки
  • масло вершкове – 30 г (для змащення)

Тісто:

  • борошно – 2 склянки
  • цукор – 120 г
  • розпушувач – 1 ч.л
  • ванільний цукор – 1 ч.л
  • масло вершкове – 100 г
  • яйце – 2 шт.
  • сметана – 2 ст.л
  • олія соняшникова без запаху — для змащення

Вимиті та просушені лимони нарізаємо кільцями. Сковороду рясно змащуємо вершковим маслом та відправляємо на середній вогонь. Не чекаючи, поки сковорода добре прогріється, викладаємо кільця лимона. Як тільки лимон почне пускати сік, посипаємо його цукром, намагаючись щоб цукор потрапляв безпосередньо на лимон, а не на сковороду. Не чекаючи на те, щоб цукор повністю розтанув, перевертаємо лимонні кільця.

Печиво з лимонними часточками: крута подача, гідна гурманів

Буквально за хвилину, коли цукор почне змінювати колір, а лимони стануть напівпрозорими, знімаємо їх з вогню і розкладаємо на тарілку.

Печиво з лимонними часточками: крута подача, гідна гурманів

У відповідну миску просіюємо борошно, додаємо в неї всі сухі інгредієнти і добре перемішуємо. Потім натираємо на тертці застигле вершкове масло, для зручності попередньо обмочуємо його в борошно (м’яке масло можна дрібно посікти ножем). Вмішуємо масло в борошняну суміш, скориставшись лопаткою. У крихту, яка вийшла, вводимо яйце і сметану і знову перемішуємо.

Печиво з лимонними часточками: крута подача, гідна гурманів

Після того, як інгредієнти добре змішаються, переходимо на заміс руками. В результаті отримуємо м’яке, не липке до рук, в міру пружне тісто.

Печиво з лимонними часточками: крута подача, гідна гурманів

Припиливши поверхню борошном, розкачуємо тісто пластом 2,5-3 мм, а потім вирізаємо великі кола за допомогою спеціальної форми або чарки відповідного розміру.

Печиво з лимонними часточками: крута подача, гідна гурманів

Перекладаємо заготовки на змащений олією лист, зверху на кожну укладаємо лимон. Відправляємо печиво у розігріту до 180С духовку на 20-25 хвилин. Готове печиво перекладаємо на тарілку та подаємо до столу.

Печиво з лимонними часточками: крута подача, гідна гурманів

Печиво з лимонними часточками: крута подача, гідна гурманів

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...