Дуже простий і швидкий рецепт ніжного пісочного печива без духовки. Рецепт печива на сковорідці.
Необхідні продукти:
- Пшеничне борошно – 110 г
- Пшенична цільнозернове борошно – 50 г
- Розпушувач – 3-4 г
- Сіль – 1 дрібка.
- Вершкове масло – 110 г
- Коричневий цукор – 60 г
- Цукор – 50 г
- Арахісова паста – 50 г
- Яйце – 1 шт.
- Ванільний екстракт – 1 ч. л.
- Арахіс – 50 г
- Чорний шоколад – 50 г
Покроковий процес приготування:
Перетріть розм’якшене вершкове масло з коричневим і білим цукром. Додайте арахісову пасту, яйце і ванільний екстракт. Добре перемішайте.
Змішайте віночком два види борошна, сіль і розпушувач. Всипте суміш в вершкову масу в два заходи і вимісіть силіконовою лопаткою до однорідності.
Викладіть тісто на сковорідку і рівномірно розподіліть, формуючи корж. Посипте зверху шматочками шоколаду і міксом свіжих і обсмажених горіхів. Злегка притисніть.
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте 20 хвилин. Дайте охолонути, потім наріжте на порційні шматочки.
Я пробувала різні варіанти начинки: сухофрукти, кокосову стружку і цукати. Ця виявилася улюбленою.