Печиво «Трюфель» на варених жовтках

Особисто я згадала про цей рецепт зовсім недавно: натрапила на печиво у сусідній пекарні. Звичайно, не втрималася і купила 200 г. Зізнатися чесно, такої огидної випічки давно не пробувала. І того ж вечора спекла печиво «Трюфель» на своїй кухні. За цим рецептом воно виходить особливо вдалим!

Необхідні продукти:

  • Яєчний жовток – 3 шт.
  • Цукор – 60 г
  • Вершкове масло – 120 г
  • Пшеничне борошно – 150 г
  • Лимонна цедра – 0,5 ч. л.
  • Ванілін – за смаком
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Насамперед відваріть круто і остудіть 3 яйця. Очистіть їх від шкаралупи, відокремте білки від жовтків. Жовтки кімнатної температури натріть на великій тертці.

До крихти з жовтків додайте м’яке вершкове масло, лимонну цедру та цукор. Вручну перетріть інгредієнти в однорідну масу. Додайте до неї борошно.

Печиво «Трюфель» на варених жовтках

Замісіть тісто, зберіть його в колобок. Воно не повинно розсипатися. Готове тісто добре тримає форму, воно м’яке. Розділіть тісто на 16–18 однакових кульок.

Надайте кулькам конусоподібну форму з витягнутою верхівкою. Викладіть їх на лист, вистелений пергаментом, і сховайте в морозилку на півгодини. Таким чином ви закріпите їхню форму.

Печиво «Трюфель» на варених жовтках

Розкладіть печиво на деку в шаховому порядку. Випікайте його в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 25 хвилин. Печиво має стати рум’яним.

Печиво «Трюфель» на варених жовтках

Поки вироби у духовці, приготуйте присипку. Просійте какао з цукровою пудрою у миску. У цій суміші обвалюйте ще тепле печиво. Остудіть його.

Печиво «Трюфель» на варених жовтках

Подавайте печиво «Трюфель» до столу, яке вже охололо разом з кавою або солодким чаєм. Смачного!

А ви пам’ятаєте цей рецепт? Як готували трюфелі у вашому домі?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...