Печу їх кожен день! Млинці з кабачків, які заслужили мою любов

Кабачкові млинці виходять досить смачними, вони майже не вбирають олію і тому не будуть жирними.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки, 450 г;
  • кефір, 300 мл;
  • яйця, 4 шт;
  • борошно, 350 г;
  • олія соняшникова, 1 ст.л;
  • зелень;
  • сіль, 1 ч.л;
  • сода, 0.5 ч.л;
  • вершкове масло.

Процес приготування млинців

Кабачки промиваємо.

Порада: якщо у вас молоденькі кабачки, тоді відразу натирайте на середній тертці, а якщо вже дуже стиглі, тоді розрізаємо, видаляємо насіння і шкірку і натираємо.

Віджимаємо сік дуже добре, змішуємо з яйцями, сіллю, кефіром, нарізаною зеленню. Перемішуємо і всипаємо соду, перемішуємо.

Борошно просіваємо і всипаємо в масу, вимішуємо тісто.

Вливаємо олію і перемішуємо. Залишаємо тісто на 15 хвилин, щоб воно стабілізувалося.

Обсмажуємо на невеликій кількості рослинного олії з двох сторін до рум’яності.

Складаємо на тарілку і змащуємо шматочком вершкового масла.

Порада: щоб млинці не вбирали в себе олію, додайте пару ложок манної крупи – вони ще стануть і пишними. Не забуваємо про часник і перець – вони надають особливого смаку таким овочевим млинцям. Подаємо зі сметаною. Якщо хочете – зробіть начинку і скрутіть в трубочку млинці.

Rating
( No ratings yet )
Loading...