Печериці з огірками і кабачками: ідеальне асорті

Напевно, не буде перебільшенням сказати, що в нашій країні без хрустких маринованих огірочків не обходиться жодне пишне гуляння. Тому господині завжди знаходяться в пошуках кращого рецепта. А ми пропонуємо їм приготувати барвисте святкове асорті – мариновані печериці з огірками, кабачками і іншими овочами на зиму.

Необхідні продукти:

  • 500 г печериць
  • 1 кг огірків
  • 1 кг кабачків
  • 2 цибулини
  • 1 морква
  • 2 зубчики часнику на банку
  • перець горошком
  • лавровий лист
  • гвоздика
  • гострий перець
  • спеції для маринування
  • 4 банки по 720 мл (або шість по 500 мл)

Для маринаду

  • 1200 мл води
  • 2 ст. л. солі
  • 3-4 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. 5% -го яблучного оцту на банку

Покроковий процес приготування:

Помий печериці. Відвари протягом 5-7 хвилин.

Великі огірки наріж кружечками. Найдрібніші можеш залишити цілими.

Наріж кружечками кабачки. Довільно наріж ріпчасту цибулю і моркву.

У ретельно помиті банки помісти спеції за смаком, лавровий лист, шматочок гострого перцю, морква, цибуля, огірки, кабачки і печериці.

Печериці з огірками і кабачками: ідеальне асорті

Залий вміст кип’ятком. Дай постояти 15 хвилин. Злий рідину з банок в каструлю. Доведи її до кипіння. Ще раз розлий по банках, закрий кришками і дай постояти 10 хвилин. Повторно злий рідину, додати цукор, сіль. Закип’яти маринад.

Залий банки з овочами маринадом. Додай в кожну оцет.

Закатай стерильними кришками. Переверни, вкутай і дай охолонути.

Мариновані печериці з огірками і кабачками готові. Смачного!

Печериці з огірками і кабачками: ідеальне асорті

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...