Печериці стали салатом по-корейськи. Варимо, а потім змішуємо з морквою та цибулею

Простота приготування морквини по-корейськи зробила цей салат настільки поширеним, що здивувати він може лише своєю відсутністю на столі. Але варто тільки додати до цієї закуски попередньо відварені печериці, цибулю та спеції, як страва заграє новими смаками і напевно не залишить без уваги ваших гостей.

Інгредієнти:

  • Печериці – 500 гр.
  • Сіль – 1 ст.л + 0,5 ч.л.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Цукор – 20 гр.
  • Паприка мелена – 0,5 ч.л.
  • Чорний перець мелений – 0,5 ч.л.
  • Гострий червоний перець мелений – на кінчику ножа
  • Коріандр – 1 ч. л.
  • Петрушка свіжа – 1 невеликий пучок
  • Соняшникова олія – 50 мл
  • Оцет 9% – 20 мл

1. Доводимо до кипіння приблизно один літр води, солимо (1 ст.л.), додаємо лавровий лист та гриби. У даному рецепті ми використовуємо печериці, але ви можете вибрати щось на власний смак. Після закипання до готовності печериць має пройти від 10 до 15 хвилин. Зливаємо воду і залишаємо гриби охолонути.

Печериці стали салатом по-корейськи. Варимо, а потім змішуємо з морквою та цибулею

2. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи, після чого солимо (0,5 ч.л.) і добре перемішуємо, розминаючи руками. У центрі морквяно-цибульної основи робимо поглиблення, куди висипаємо всі приправи (2 види перцю, коріандр та паприка), видавлюємо через прес часник і вливаємо розігріту на сковроді олію. Все ретельно перемішуємо.

Печериці стали салатом по-корейськи. Варимо, а потім змішуємо з морквою та цибулею

3. До основи майбутнього грибного салату по-корейськи додаємо печериці, оцет та нарізану петрушку. Ще раз все ретельно перемішуємо і в герметичному контейнері забираємо в холодильник на 6-12 годин.

Печериці стали салатом по-корейськи. Варимо, а потім змішуємо з морквою та цибулею

В міру гострий і дуже смачний грибний салат з морквою по-корейськи готовий!

Рейтинг
( 1 оцінка, середнє 5 з 5 )
Завантаження...