Печем знаменитий мигдальний торт із Ikea. Десерт на столі за 40 хвилин

Шведські кондитери не дуже охоче діляться фірмовими рецептами. Тому знаменитий мигдальний торт із Ikea вважався раніше складним у приготуванні. Але ми дізналися рецепт і несподівано виявилося, що готувати його не лише просто, а й приємно.

Весь процес займає близько 40 хвилин, борошно ж не потрібно зовсім.

Інгредієнти: 4 яєчні білки, 140 г мигдалю, 80 г цукру, дрібка солі. Також знадобляться 4 жовтки, ще 70 грамів цукру, 4 грами ванільного цукру, 100 мілілітрів вершків, 125 грамів вершкового масла, 50 грамів мигдалевих пластівців вже для декору.

Переходимо до процесу і спочатку зробимо коржі. Чотири білки збиваємо міксером із цукром та дрібкою солі.

Печем знаменитий мигдальний торт із Ikea. Десерт на столі за 40 хвилин

Додаємо подрібнений мигдаль, перемішуємо і розподіляємо масу по двох формах для запікання однакового розміру. Запікаємо 20 хвилин при 180 градусах. Потім дістаємо і даємо охолонути на решітці.

Печем знаменитий мигдальний торт із Ikea. Десерт на столі за 40 хвилин

Тепер швидко робимо крем. Чотири жовтки перекладаємо в каструлю, додаємо цукор і ванільний цукор, вливаємо вершки і збиваємо віночком. Потім ставимо на плиту та помішуючи варимо на слабкому вогні 5-7 хвилин. Переливаємо в окрему миску і даємо охолонути. Масло збиваємо міксером. Переливаємо до нього остиглий крем і знову збиваємо.

Печем знаменитий мигдальний торт із Ikea. Десерт на столі за 40 хвилин

Нам залишилося лише зібрати торт разом. Поступово розподіляємо крем по нижній основі. Накриваємо другим коржем, його також змащуємо кремом.

Печем знаменитий мигдальний торт із Ikea. Десерт на столі за 40 хвилин

Промазуємо боки, посипаємо торт мигдальними пластівцями і даємо стабілізуватися у холодильнику.

Печем знаменитий мигдальний торт із Ikea. Десерт на столі за 40 хвилин

У підсумку на знаменитий торт пішло лише близько 40 хвилин часу. Десерт же вийшов таким самим, як подають у Швеції.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...