Краси та оригінальності цієї страви не позичати. Вона стане гідною прикрасою будь-якого святкового столу. Особливо відмінно підійде для Різдва або Великодня. Розповімо про те, як просто приготувати заливні яйця.
Інгредієнти, які вам знадобляться:
- Яйця курячі або індичі (або цілі шкарлупки від них) – 10 шт;
- Філе курки – 100 грамів;
- Перець болгарський – половинка;
- Консервована кукурудза – 200 грамів;
- Морква – половинка;
- Сіль – пів чайної ложки;
- Кріп-петрушка – кілька гілочок;
- Чорний мелений перець – на кінчику ножа;
- Желатин – одна столова ложка.
Підготовка шкаралупи
Шкарлупки яєць найкраще підійдуть найбільші, наприклад, індичі. Через невеликий отвір необхідно вилити вміст. Саму шкаралупу потрібно вимити за допомогою мильного розчину з содою. Добре прополощіть під водою, щоб не заробити сальмонельоз.
Філе і бульйон
Курку разом з морквою необхідно 30-35 хвилин варити в ледь підсоленій воді. В процесі додайте меленого перцю.
У вас повинно вийти близько 500 мл курячого бульйону. У нього додавайте желатин і залиште, попередньо добре розмішавши, на 20-25 хвилин – за цей час він, як слід, набрякне.
Що ж стосується звареного курячого м’яса, то після того, як воно охолоне, наріжте його маленькими кубиками або розберіть на волокна руками.
Перець, морква і зелень
У солодкому перці прибирайте насіння, а потім наріжте його кубиками. Такими ж формами ріжте і варену моркву, а зелень – просто дрібно посічіть.
Начиняємо
Залиште шкарлупки в формі для яєць, а потім візьміть чайну ложку і починайте по черзі наповнювати вашими інгредієнтами: кубик перцю, моркви, зелень, кукурудза, курка і т.д.
Після залийте вміст бульйоном – приблизно 25 мл вам знадобиться до повноти. Найкраще для цієї справи підійде 20-кубовий шприц. Але процідіть бульйон через ситечко.
Охолодження
Відправляйте в цій же формі Вашу страву в холодильник, щоб вона застигла. Після почистіть, як звичайні яйця. Але будьте обережні. У вас вийдуть незвичайні заливні яйця. Встигніть з’їсти з друзями до того, як вони розтануть.