Пальчики оближеш: заливні яйця, які здивують ваших друзів

Краси та оригінальності цієї страви не позичати. Вона стане гідною прикрасою будь-якого святкового столу. Особливо відмінно підійде для Різдва або Великодня. Розповімо про те, як просто приготувати заливні яйця.

Інгредієнти, які вам знадобляться:

  • Яйця курячі або індичі (або цілі шкарлупки від них) – 10 шт;
  • Філе курки – 100 грамів;
  • Перець болгарський – половинка;
  • Консервована кукурудза – 200 грамів;
  • Морква – половинка;
  • Сіль – пів чайної ложки;
  • Кріп-петрушка – кілька гілочок;
  • Чорний мелений перець – на кінчику ножа;
  • Желатин – одна столова ложка.

Підготовка шкаралупи

Шкарлупки яєць найкраще підійдуть найбільші, наприклад, індичі. Через невеликий отвір необхідно вилити вміст. Саму шкаралупу потрібно вимити за допомогою мильного розчину з содою. Добре прополощіть під водою, щоб не заробити сальмонельоз.

Філе і бульйон

Курку разом з морквою необхідно 30-35 хвилин варити в ледь підсоленій воді. В процесі додайте меленого перцю.

У вас повинно вийти близько 500 мл курячого бульйону. У нього додавайте желатин і залиште, попередньо добре розмішавши, на 20-25 хвилин – за цей час він, як слід, набрякне.

Що ж стосується звареного курячого м’яса, то після того, як воно охолоне, наріжте його маленькими кубиками або розберіть на волокна руками.

Перець, морква і зелень

У солодкому перці прибирайте насіння, а потім наріжте його кубиками. Такими ж формами ріжте і варену моркву, а зелень – просто дрібно посічіть.

Начиняємо

Залиште шкарлупки в формі для яєць, а потім візьміть чайну ложку і починайте по черзі наповнювати вашими інгредієнтами: кубик перцю, моркви, зелень, кукурудза, курка і т.д.

Після залийте вміст бульйоном – приблизно 25 мл вам знадобиться до повноти. Найкраще для цієї справи підійде 20-кубовий шприц. Але процідіть бульйон через ситечко.

Охолодження

Відправляйте в цій же формі Вашу страву в холодильник, щоб вона застигла. Після почистіть, як звичайні яйця. Але будьте обережні. У вас вийдуть незвичайні заливні яйця. Встигніть з’їсти з друзями до того, як вони розтануть.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...