«Пальчики оближеш»: соковита «Мусака по-грецьки» з ніжним соусом Бешамель

Дуже смачна і неймовірно ситна страва грецької кухні Мусака по-грецьки». Дуже простий рецепт для приготування в домашніх умовах.

Складові:

  • 3 картоплини;
  • 1 великий баклажан;
  • 3 помідори;
  • 100 г сиру;
  • 450-500 г фаршу з індички або курки;
  • 3 цибулини;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 1 ст.л. томатної пасти;
  • 50 г вершкового масла;
  • сіль;
  • чорний перець;
  • 50 г борошна;
  • 500 мл молока.

Мусака по-грецьки: процес приготування

1. Нарізаємо картоплю і баклажан дуже тонкими кружечками. Сир натираємо на дрібній тертці. Подрібнюємо часник. Помідори нарізаємо кружечками, цибулю – кубиками.

2. У сотейнику розігріваємо вершкове масло і всипаємо борошно. Обсмажуємо 2 хвилини, помішуючи. Вливаємо молоко і варимо на невеликому вогні до загусання (приблизно 15 хвилин).

3. На сковороді з розігрітою соняшниковою олією обсмажуємо цибулю. Додаємо фарш. Коли він змінить колір, кладемо томатну пасту, сіль, часник, перець і обсмажуємо ще 2 хвилини.

5. Викладаємо фарш і розрівнюємо його.

6. Кладемо шар помідорів.

7. Поливаємо соусом і посипаємо сиром.

8. Ставимо в духовку при температурі 180-190 градусів на 35-40 хвилин. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...