Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

Всім привіт! Сьогодні я поділюся з вами розкішним рецептом пахлави, яку легко приготувати своїми руками. Ця пахлава нікого не залишить байдужим, повірте! Настільки ніжне тісто, практично не відчутне, і багато-багато горіхової начинки. Вона така в міру солодка, медово-вершкова і смачна! Таку пахлаву можна приготувати заздалегідь до святкового столу і зберігати в холодильнику до години Х. Обов’язково спробуйте зробити її вдома. Готуйте з любов’ю і приємного вам чаювання!

Складові

Тісто:

  • 180 гр вершкового масла
  • 3 жовтки
  • склянка сметани (об’єм моєї склянки 250 мл)
  • близько 3 склянки борошна
  • 10 гр ванільного цукру
  • 10 гр розпушувача

Начинка:

  • 300 гр грецького горіха
  • 4 білка
  • 300 гр цукру

Додатково:

  • 80 гр половинок грецького горіха
  • 1 жовток
  • 50 гр вершкового масла
  • 5 стол.л меду

Покроковий процес приготування:

1. Для тіста в миску висипати борошно і натерти на тертці масло. Потім усе разом розтерти руками в крихту.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

2. Додати ванільний цукор і розпушувач, перемішати.

3. Викласти жовтки і сметану, замісити м’яке трохи липке тісто.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

Ось так.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

4. Розділити тісто на 5 частин: 2 побільше і 3 поменше.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

5. Закрити тісто плівкою і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

6. Для начинки горіхи подрібнити в блендері в середню крихту.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

7. Додати до них цукор і білки, перемішати.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

8. Розкачати тонко більшу частину і розподілити по дну форми. Моє деко розміром 20 на 30 см, дно я застелила пергаментом.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

9. Зверху викласти чверть начинки.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

10. Далі розкачати невеликий шматочок тіста.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

11. Викласти наступну частину начинки. І так повторити до кінця. Верх накриваємо більшою частиною тіста.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

12. Тупою частиною ножа підігнути і скріпити краї тіста.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

13. Змастити верх пахлави жовтком і дуже гострим ножем нарізати тільки верхнє тісто на ромбики.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

14. Укласти половинки волоського горіха.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

Випікати пахлаву в розігрітій духовці при 180С близько 40 хвилин.

15. Потім нарізати гарячу пахлаву, повністю прорізаючи всі шари.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

16. Мед з’єднати з розтопленим вершковим маслом і рясно покрити цією глазур’ю пахлаву.

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

Знову прибрати в духовку ще на 5 хвилин.

От і все! Дати пахлаві повністю охолонути, приблизно 8-10 годин і можна насолодитися її смаком! Приємного чаювання!

Пахлава! Виявилося її так просто приготувати вдома! Покроковий рецепт з фото

Rating
( No ratings yet )
Loading...