П’ять рецептів приготування страв з баклажанів на зиму

Нижче наводяться 5 рецептів приготування на зиму різних смачних страв з баклажанів.

Ікра з баклажанів

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів;
  • 300 гр. помідорів;
  • 300 гр. солодкого перцю;
  • 300 гр. цибулі;
  • 13 зубків часнику;
  • петрушка;
  • перець;
  • 100 мл рафінованої олії;
  • сіль;
  • цукор.

Як приготувати:

  1. Баклажани помити та порізати навпіл. Потім їх потрібно змастити олією та поставити у духовку. Випікати при температурі 250 градусів на протязі 25 хвилин. Потім потрібно, щоб вони охололи. Тоді вони будуть м’якими.
  2. Перець та цибуля нарізуються кубиками.
  3. Помідори очищуються від шкірки та натираються на тертці.
  4. На пательні обсмажується цибуля. Далі потрібно обсмажити перець та додати помідори. Суміш смажити на протязі 10 хвилин.
  5. У суміш додаються баклажани, очищені від шкірки. Тушкувати 8 хвилин.
  6. Додаються спеції, часник та зелень. Смажити 8 хвилин.
  7. Готова ікра розкладається у банки. Потім банки стерилізуються. Їх необхідно закатати кришками. Після охолодження ікра готова до споживання.

Смачного!

Улюблені баклажани

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів;
  • 1 кг солодкого перцю;
  • 300 грамів часнику;
  • 1 гострий перець;
  • 200 мл рафінованої олії;
  • 200 мл столового оцту;
  • 200 грамів цукру;
  • 45 грамів солі.

Як приготувати:

  1. Баклажани нарізуються кільцями, ширина яких повинна становити близько 1,5 см. Далі їх потрібно обсмажити на пательні.
  2. Овочі слід подрібнити за допомогою м’ясорубки, після чого вони перемішуються з баклажанами.
  3. Додається олія, оцет, цукор та сіль.
  4. Готова суміш розкладається у банки, які потім накриваються кришками та стерилізуються на протязі 40 хвилин. Потім банки закрутити кришками та залишити для охолодження.

Приємного апетиту!

Вогняні баклажани

Інгредієнти:

  • 2 кілограма баклажанів;
  • 6 штук солодкого перцю;
  • 2 гострих перцю;
  • 3 голівки часнику;
  • 200 мл рафінованої олії;
  • 150 мл столового оцту.

Як приготувати:

  1. Баклажани нарізуються кільцями. Потім їх потрібно посолити та залишити на 2 години.
  2. Далі баклажани обсмажуються на пательні. Необхідно, щоб вони залишалися теплими.
  3. Для приготування заправки часник та перець слід перекрутити у м’ясорубці.
  4. В приготовлену суміш наливається олія. Кип’ятити на протязі 5 хвилин. Далі вимикається вогонь та додається оцет.
  5. Кільця баклажанів слід обмокнути у соус та покласти у банки.
  6. В банки залити маринад, після чого закатати їх кришками.

Приємного апетиту!

Баклажани в аджиці

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів;
  • 1 кг помідорів;
  • 0,5 кг солодкого перцю;
  • 1 часник;
  • 1 гострий перець;
  • 50 мл столового оцту;
  • 150 мл рафінованої олії;
  • 60 грамів солі;
  • 125 грамів цукру.

Як приготувати:

  1. У м’ясорубці слід перекрутити помідори та перець.
  2. У суміш додається олія, сіль, цукор.
  3. Коли вона почне кипіти, варити 20 хвилин.
  4. Баклажани нарізуються кубиками, після чого додаються до суміші. Варити ще на протязі 20 хвилин.
  5. Готові баклажани розкладаються у банки, які потім необхідно закатати кришками.

Смачного!

Корейські баклажани

Інгредієнти:

  • 1 кг баклажанів;
  • 0,5 кг моркви;
  • 500 кг цибулі;
  • 500 кг солодкого перцю;
  • 1 голівка часнику;
  • 1 ч. л. меленого коріандру;
  • 1 ч. л. куркуми;
  • 0,5 ч. л. червоного меленого перцю;
  • 0,5 ч. л. чорного меленого перцю;
  • 100 мл столового оцту;
  • 80 мл рафінованої олії;
  • 15 грамів солі;
  • 30 грамів цукру.

Як приготувати:

  1. Баклажани нарізуються півкільцями.
  2. У каструлю налити 1,5 літри води та додати сіль. Варити баклажани 40 хвилин.
  3. Морква натирається на тертці для моркви по-корейські.
  4. Вичавити пресом часник.
  5. Цибуля нарізується півкільцями.
  6. Перець нарізується тонкими смужками.
  7. Усі овочі потрібно змішати в окремому посуді. Далі додається олія, куркума, сіль, цукор, куркума та оцет. Усе перемішується.
  8. Баклажани обсмажуються на пательні до утворення скоринки. Далі їх потрібно просушити за допомогою паперового рушника.
  9. Коли баклажани охолонуть, їх слід додати до овочів та перемішати. Залишити суміш на 2 години для настоювання.
  10. Приготовлений салат розкладається у банки. Складати потрібно щільно, щоб не залишалося повітря. Банки заповнюються не повністю.
  11. Потім банки слід простерилізувати на протязі 30-60 хвилин (в залежності від розміру), закатати кришками та залишити охолоджуватися.

Приємного апетиту!

Rating
( No ratings yet )
Loading...