П’ять рецептів маринаду, щоб курка вийшла неймовірно соковитою

Якщо ти не знаєш, який рецепт маринаду для курки вибрати, то зараз ми заплутаємо тебе ще більше! Представляємо твоїй увазі 5 кращих рецептів на просторах Інтернету. Якщо ти хочеш запекти ароматну соковиту курочку з хрусткою скоринкою, то ти за адресою. Вибирай сміливо будь-який з рецептів, не помилишся.

Рецепти маринаду для курки

Курка з апельсинами

Інгредієнти

  • 2 апельсина
  • 1 ст. л. цедри лимона
  • 1 ст. л. цедри апельсина
  • 50 г імбиру
  • 4 ст. л. меду
  • 1 ч. л. чорного перцю
  • 100 мл соєвого соусу

Приготування

Спершу потрібно обрізати з курки зайву шкірку і жир.

Потім потрібно натерти шкірку лимона і апельсина на дрібній тертці, щоб отримати розсипчасту цедру. Так само натираємо і очищений імбир.

У ємність, в якій будемо маринувати курку, висипаємо цедру з імбиром. З того апельсина, шкірку якого ми натирали на терці, потрібно видавити сік в ту ж ємність.

До цедри додай чорний перець, соєвий соус і мед, який створить карамельну скориночку. Тепер ретельно перемішай маринад.

Після цього курку потрібно досить інтенсивно в цьому маринаді викупати. Також можеш зробити окремі надрізи в стегнах і грудинці, щоб маринад зайшов всередину. Деякі навіть обколюють м’ясо цим маринадом.

Маринувати курку найкраще повну добу, але і ніч в холодильнику теж зійде.

Перед запіканням очисти другий апельсин від шкірки і наріж на невеликі часточки. Потім нафаршіруй ними курку і відправ в духовку.

Запікати м’ясо потрібно спочатку 30 хвилин при температурі 190 градусів, потім ще 30-40 хвилин при температурі 130 градусів. Періодично поливай м’ясо маринадним соусом.

Курка в кетчупу і соусі барбекю

Інгредієнти

  • 5 ст. л. кетчупу
  • 5 ст. л. соусу барбекю
  • 1 ст. л. цукру
  • 2-3 ст. л. вустерського соусу (можна замінити на соєвий)
  • 10 зубчиків часнику
  • дрібка солі
  • сік однієї третини лимона

Приготування

Щоб приготувати маринад, просто змішай всі зазначені вище інгредієнти. Простіше простого! Консистенція повинна вийти як у не надто густої сметани.

Курку попередньо можна натикати китайською паличкою для їжі, тоді соус зможе проникнути під шкіру і краще просочити м’ясо.

Обітри всю курку зверху і зсередини маринадом. Невелику кількість відстав поки в сторону. Маринувати потрібно не менше 12 годин.

Секретом приготування цієї курки є те, що на дно духовки потрібно поставити ємність з водою. Завдяки їй утворюється дуже вологе середовище, що зробить м’ясо дуже соковитим. А скоринка, запевняємо, буде хрусткою.

Запікати курку потрібно при 180 градусах приблизно 30 хвилин. Потім її потрібно повторно зверху змастити залишками маринаду і відправити в духовку ще на 20-30 хвилин. До речі, під кінець потрібно забрати воду з духовки, щоб підсушити середу і створити скоринку.

Курка у вині

Інгредієнти

  • 3 л води
  • 75 г солі
  • 30 г цукру
  • 1 ч. л. чорного перцю
  • 1 ч. л. меленого коріандру
  • 2 ст. л. соняшникової олії
  • 1 ч. л. паприки
  • 1 ч. л. хмелі-сунелі
  • 250 мл напівсолодкого вина
  • 1 головка часнику

Приготування

Змішай разом у воді сіль, цукор, чорний перець, коріандр, паприку, хмелі-сунелі і червоне вино. Видави також туди 1 невелику головку часнику, все перемішати до повного розчинення цукру і солі.

Потім курку потрібно правильно підготувати. У цьому рецепті радять наколоти курку якимось гострим предметом.

Для цього існують спеціальні перфоратори для м’яса, але якщо їх немає, то можна впоратися зубочисткою. Зроби якомога більше дрібних дірочок з усіх боків.

Після цього помісти курку в маринад мінімум на 12 годин, а можна і на дві доби. Зберігати в холодильнику.

Далі ніжки курки потрібно зв’язати разом, а крильця загнути під тушку, щоб не згоріли. Після цього змасти зверху шкірку соняшниковою олією.

Після цього помісти курку в маринад мінімум на 12 годин, а можна і на дві доби. Зберігати в холодильнику.
Далі ніжки курки потрібно зв’язати разом, а крильця загнути під тушку, щоб не згоріли. Після цього змасти зверху шкірку рослинним олією.

Розігрій духовку до 160 градусів і ставимо курку на 1 годину. Після цього підвищуємо температуру до 170 градусів і добиваємося рум’яної скоринки за 10-15 хвилин. Час буде залежати від маси тушки.

Курка в медово-соєвому соусі

Інгредієнти

  • 4 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ч. л. меду
  • 3 зубчики часнику
  • 1 ч. л. меленого перцю

Приготування

Добре змішай всі спеції, видави часник через прес.

Курку добре промасажуй з маринадом, після чого Відправ її в холодильник.

Випікати потрібно в духовці 40 хвилин при 200 градусах.

Курка з паприкою та розмарином

Інгредієнти

  • 2 ч. л. солі
  • 0,5 ч. л. чорного перцю
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 1 ч. л. паприки
  • 150 г вершкового масла
  • 1 гілочка розмарину
  • 1 ст. л. лимонного соку
  • 0,5 лимона
  • 5 зубчиків часнику

Приготування

Якщо ти зможеш заради цього рецепта роздобути гілочку розмарину, то це буде чудово. Одним рухом зніми з неї все листя і дрібно наріж їх ножем.

Після цього змішай їх з сіллю, перцем і паприкою.

Розтопи вершкове масло і додай до спецій. Також додай лимонний сік, краще свіжовичавлений. Добре все перемішай.

Поклади всередину курки половинку лимона і очищені зубчики часнику. Потім промазуємо маринадом всю курку. Можна навіть залізти під шкірку, щоб промазати саме м’ясо.

Накриваємо курку фольгою і поміщаємо в духовку при 180 градусах на 1 годину.

Тепер розріж фольгу. Курку потрібно змастити рідиною, яка виділилася з неї при запіканні. Також зверху її потрібно посолити, поперчити і посипати ще паприкою.

Тепер відправ курку назад у духовку на 15-30 хвилин, в залежності від розміру тушки. Останні 10 хвилин температуру можна підвищити до 300 градусів для утворення скоринки.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...