Овочі в духовці. Корисні, а завдяки соусу ще й смачні

З деяких пір я овочі не смажу, а запікаю в духовці. Хочу, щоб у них був добрий смак і збереглися б всі корисні речовини. А коли я в якості добавки подаю до них соус із сезонних продуктів, то виходить ще смачніше.

Необхідні продукти:

  • По чотири кабачки і солодкого перцю;
  • По одному качану цвітної капусти і брокколі;
  • Олія соняшникова – за потребою;
  • Солі – як ви звикли;
  • 180 грам рікоти – італійського сиру;
  • Перцю, часнику та італійських трав – за смаком;
  • Три помідори;
  • М’якого італійського сиру моцарелла – як любите.

Покроковий процес приготування:

1. Κабачки треба нарізати у вигляді кружечків.

2. Поріжте солодкий перець на шматочки.

3. Розберіть по соцвіттям качан цвітної капусти і броколі також.

4. У великій мисці змішайте всі підготовлені овочі і покладіть у форму для запікання.

5. Температура в духовці – 200 град. Час запікання – 20 хв.

6. Зараз треба змішати м’який сир Рікота з протертим твердим сиром моцарелла.

7. Помідори натріть на тертці (великій) і додайте в масу з сиру. Посоліть, поперчіть, покладіть італійських трав разом із подрібненим часником.

8. Залийте цією гущею (соусом) овочі і поверніть в духовку на 20 хвилин, щоб ще допікалися.

Я подаю цю страву на стіл з картоплею (відвареною або запеченою також у духовці). Ще насипаю свіжу зелень та базилік.

Завдяки сиру страва стає досить ситною. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...