Оцінивши цей рецепт смачного та гарного варення, ви припините викидати апельсинові шкірки

Це дійсно смачно і незвичайно, особливо якщо ви любите цитрусові. Приготуйте таке незвичайне варення, або цукати в сиропі, крім відмінного смаку, воно відрізняється ще й незвичайним зовнішнім виглядом!

Інгредієнти:

  • 7 апельсинів із товстою шкіркою (2 кг);
  • 4 склянки цукру (760 гр.);
  • 5,5 склянки води (1,1 літра);
  • 2 ст. л. лимонного соку (20 мл);
  • дрібка солі;
  • 1 ч. л. вершкового масла.

У апельсинів зчистіть за допомогою терки лише помаранчеву частину цедри, не доходячи до білої. Саму шкірку акуратно зніміть та наріжте на скибочки.

Оцінивши цей рецепт смачного та гарного варення, ви припините викидати апельсинові шкірки

Кожну скибочку згорніть равликом. Нанизуйте кожен равлик на нитку з голкою, зв’яжіть кінці нитки разом. Зробіть приблизно 3-4 таких довгих «намистин» з апельсинових кірок.

Оцінивши цей рецепт смачного та гарного варення, ви припините викидати апельсинові шкірки

Залийте водою, залиште на дві години. Потім воду поміняйте, залиште ще на 2 години. Зрештою, залийте водою на ніч (8 годин). Це повністю прибере гіркоту з апельсинових шкірок.

Оцінивши цей рецепт смачного та гарного варення, ви припините викидати апельсинові шкірки

Перекладіть «намиста» з апельсинових равликів у каструлю, залийте водою, доведіть до кипіння, на середньому вогні поваріть 10 хвилин. Злийте воду. Повторіть ще раз: залийте чистою водою, варіть 10 хвилин, злийте.

Оцінивши цей рецепт смачного та гарного варення, ви припините викидати апельсинові шкірки

Нарешті, покладіть «намиста» в тарілку. Тим часом у каструлю додайте 1,1 л чистої води, цукор, лимонний сік, дрібку солі. Загустіть сироп протягом 10 хвилин. Потім додайте апельсинові кірки, варіть ще 10 хвилин. Можна додати натерту апельсинову цедру (1 ст. л.), щоб посилити смак. Вийміть готові кірки із сиропу.

Оцінивши цей рецепт смачного та гарного варення, ви припините викидати апельсинові шкірки

Поки вони гарячі, зніміть їх із нитки.

Оцінивши цей рецепт смачного та гарного варення, ви припините викидати апельсинові шкірки

У сироп тим часом додайте вершкове масло і знову додайте апельсинові шкірки. Після закипання варіть 5 хвилин на середньому вогні. Консистенція сиропу має бути тягучою, але не застигати миттєво, як карамель.

Оцінивши цей рецепт смачного та гарного варення, ви припините викидати апельсинові шкірки

Розкладіть готове варення (або цукати в сиропі) по сухих чистих банках, щільно закрийте кришками і дочекайтеся повного остигання. Зберігати слід у прохолодному місці без потрапляння сонячних променів. Це дуже оригінально та смачно!

Оцінивши цей рецепт смачного та гарного варення, ви припините викидати апельсинові шкірки

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...