Оригінальний рецепт: печиво з яблучно-горіховою начинкою

Печиво з яблучно-горіховою начинкою - відмінний рецепт

Дуже нелегко встояти перед ароматним домашнім печивом з великою кількістю начинки. Але навіщо відмовляти собі в задоволенні, якщо таке печиво можна легко приготувати своїми руками з простих інгредієнтів.

Для приготування тіста потрібні наступні інгредієнти:

  • борошно – 330 гр;
  • кефір – 150 гр;
  • вершкове масло – 150 гр;
  • цукрова пудра – 80 гр;
  • розпушувач – 1 ч.л;
  • куркума – 1/3 ч.л.

Щоб зробити начинку потрібні:

  • яблуко – 3 шт;
  • цукор – 3 ст.л;
  • кориця – 1 ч.л;
  • грецькі горіхи – 0,5 склянки.

Для приготування начинки очистіть яблука від шкірки і потріть їх на великій тертці.

Викладіть яблука на сковороду з антипригарним покриттям, додайте цукор і корицю, ретельно перемішайте і готуйте на повільному вогні до тих пір, поки не випарується вся волога.

Оригінальний рецепт: печиво з яблучно-горіховою начинкою

У яблука з цукром додайте грецькі горіхи і добре перемішайте.

Щоб приготувати тісто, додайте до м’якого вершкового масла цукрову пудру і добре перемішайте.

Влийте кефір і збийте масу віночком до однорідної консистенції.

Оригінальний рецепт: печиво з яблучно-горіховою начинкою

Всипте просіяне борошно, додайте розпушувач і куркуму і вимісіть однорідне тісто.

Загорніть тісто в харчову плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин.

Оригінальний рецепт: печиво з яблучно-горіховою начинкою

Пріпиліть поверхню борошном і скачайте з тіста ковбаску. Розріжте ковбаску на шматочки товщиною в один палець і з кожного шматочка скачайте кульку.

Оригінальний рецепт: печиво з яблучно-горіховою начинкою

Розкачайте кульку качалкою до товщини приблизно 1 см і зробіть на кожному млинці по 4 надрізи.

Викладіть на центр млинця столову ложку начинки і акуратно загорніть її в тісто, сформувавши трояндочку.

Оригінальний рецепт: печиво з яблучно-горіховою начинкою

Перед випіканням печиво необхідно поставити в заморозку на 10 хвилин.

Випікайте печиво при температурі 180 градусів 20-25 хвилин.

Оригінальний рецепт: печиво з яблучно-горіховою начинкою

Готовий виріб перед подачею посипається цукровою пудрою.

Смачна начинка і ніжне тісто на кефірі ідеально гармонують один з одним. Незвично оформлене печиво прикрасить навіть святковий стіл.

Rating
( No ratings yet )
Loading...