Нереальні оладки, які більше нагадують піцу! Тільки з тістом не потрібно возиться. Відмінна страва для ситного сніданку! Ваша сім’я залишиться вранці ситою і задоволеною!
Необхідні продукти для приготування оладок:
- 250 г або один стакан борошна;
- 250 мл або один стакан кефіру;
- по пів ч. л. солі / соди / цукру;
- два курячих яйця;
- 100 г будь-шинки або ковбаси (вибирайте на свій смак);
- 70 г сиру твердих сортів (можна взяти моцарелу);
- один середній помідор;
- один маленький болгарський перець оранжевого кольору;
- по парі гілочок цибулі зеленої і петрушки;
- для смаження – соняшникова олія.
Покроковий процес приготування незвичайних оладок з шинкою, сиром і овочами
Кефір вилийте в глибокий посуд, в нього всипте цукор, сіль і соду. Відставте в сторону, щоб сода погасилася.
Поріжте шинку або ковбасу на маленькі квадратні шматочки, сир натріть за допомогою терки з отворами середнього розміру. З’єднайте інгредієнти і вбийте в них яйця. Добре розмішайте. Перекладіть все в кефірну суміш.
Борошно просійте і всипте порціями в кефірну суміш. Вимішуйте тісто після кожного додавання.
Перець очистіть від насіння, видаліть плодоніжки, і дрібно поріжте. Також поріжте помідор. Дрібненько посічіть зелену цибулю і петрушку. Все додайте в тісто і гарненько розмішайте.
У сковорідку налийте олію, розігрійте і викладайте тісто за допомогою столової ложки. Дивіться за розміром своєї сковорідки, скільки у вас влізе оладок, дотримуючись відстань між ними.
З одного боку, смажте на вогні середньої потужності до рум’яності, а коли переверне, то зробіть вогонь мінімальним, закрийте сковорідку кришкою і готуйте так до готового стану.
З цієї кількості тіста приблизно виходить 20 оладок. Для нової порції потрібно оновлювати олію в сковорідці. І готувати млинці краще викладати на одноразовий рушник, щоб прибрати зайву олію.