Необхідні продукти:
- Вода – 350 мл
- Сухі дріжджі – 7 г
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Пшеничне борошно – 320 г
Покроковий процес приготування:
Змішати теплу воду, сіль та цукор. Розмішати до повного розчинення, потім всипати дріжджі.
Ретельно перемішати і залишити на 10 хвилин. Переконайтеся, що дріжджі запрацювали.
Коли суміш почне пінитися, треба всипати просіяне борошно, перемішати до однорідної маси і залишити, поки підніметься маса.
Далі залишається лише підсмажити оладки на олії до золотистої скоринки, як завжди це і робиться.
Незважаючи на простоту рецепту, оладки на дріжджах виходять легкими та пишними. А що важливіше, дуже смачні. Крім того, їх можна готувати під час посту або навіть до сніданку. Головне — пам’ятати, що дешевизна та простота не завжди означають, що страва вийде поганою.