Огірочки «Хлібні»: всього 3 дні, а смак як у бочкових

Малосольні огірочки – ще одна причина любити літо. У розпал овочевого сезону цю смачну закуску можна готувати без зупинки. Крім того, багато салатів будуть значно смачніші, якщо використовувати ферментовані овочі. Сьогодні розповімо вам про те, як засолити огірки з хлібом.

Цей рецепт досить старий, хитрість в тому, щоб додати кілька скоринок хліба. Завдяки дріжджам огірки квасяться, а їх смак сильно нагадує ті самі бочкові. Ось тільки часу на приготування йде набагато менше.

Необхідні продукти:

  • Огірки – 2 кг.
  • Хліб – 150 г
  • Вода – 2 л
  • Сіль – 2 ст. л.
  • Кріп – 25 г
  • Часник – 4 зуб.

Покроковий процес приготування:

Хліб наріжте скибочками і обсмажте на сухій сковорідці до утворення підпалин. Це зробить смак ще більш насиченим.

Огірочки «Хлібні»: всього 3 дні, а смак як у бочкових

Закип’ятіть воду і розчиніть в ній сіль. Розсіл готовий! Тепер викладіть на дно банки кріп, зубчики часнику (роздавіть їх ножем) і обрізані з двох сторін огірки. Зверху покладіть хліб і залийте все розсолом.

Огірочки «Хлібні»: всього 3 дні, а смак як у бочкових

Щільно закрийте банку кришкою і залиште на 3 дні при кімнатній температурі. Потім дістаньте огірки, процідіть розсіл і знову залийте овочі. Готово! Зберігайте огірки в розсолі в холодильнику.

Огірочки «Хлібні»: всього 3 дні, а смак як у бочкових

Огірки краще брати середнього або навіть маленького розміру. Так вони вийдуть більш пружними. А ось вибір хліба залежить від ваших смакових уподобань. Є рецепти як з білим, так і з житнім. У другому випадку закуска виходить з більш насиченим ароматом і кислуватим присмаком. Радимо зупинити свій вибір на Бородинському. Смачного!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...