Огірочки «Гуцульські» з борошном, гучно і дзвінко хрустять

Напевно, це один з найбільш простих і ледачих способів по-швидкому «закрити» огірки. Тут і загадка своєрідна є, тому що ніхто толком так і не може пояснити, навіщо додавати в банки борошно. Виходить ось такий секретний інгредієнт. Загалом, будемо розповідати, як приготувати солоні огірки.

Секретом ділиться подруга дружини. Повідомляє, що так у них в сім’ї споконвіку квасять. Хоча, напевно, правильно буде сказати, солять.

В цілому нічого особливо не дивує, крім того, навіщо в солоні огірки борошно сипати? Подруга каже, мовляв, не знаю. Так бабуся навчила. Це було наче щось само собою зрозуміле, а зараз і не запитаєш. Ну що, будете пробувати? Якщо чесно, то огірки виявилися просто пісня. Я такі ще з дитинства пам’ятаю. Вінегрет з ними – смакота!

Звичайно, ми вимагали рецептур. Аякже? Якщо подобається, потрібно і самим спробувати. Виявилося, все простіше простого, такий простецький рецепт не знайти. Ні, ми не ледарі, але якщо є простий спосіб, навіщо від нього відмовлятися? Ось що потрібно зробити для того, щоб огірочки вдалися. З розрахунку на одну трилітрову банку.

Необхідні продукти:

  • 3 ст. л. звичайної пшеничного борошна (з гіркою)
  • 3 ст. л. кам’яної солі (з гіркою)
  • 2-2.5 кг свіжих огірочків з городу
  • 1 лист винограду або дуба
  • кілька листків (або корінь) хрону, але це за бажанням

Покроковий процес приготування:

Особливість рецепту ще полягає в тому, що не потрібно займатися ніякою стерилізацією. Підготуйте кілька банок і просто як слід їх вимийте. Кришки можна брати звичайні пластикові або капронові.

На дно банки укладіть хрін і лист, скажімо, винограду і накладайте огірки. Напхати їх потрібно якомога щільніше, потім зверху насипте по три ложки солі і борошна. Залийте питною водою (без хлорки!), джерельна або кринична найкраще підійдуть.

Накрийте огірки кришками і залиште на якомусь підносі, бо обов’язково десь підтечуть. Це нормально. Нехай огірки знаходяться в теплі 3-4 дня. Обов’язково потрібно їх перевернути хоча б раз в день. А краще – два. Просто потрясіть банку, перекиньте, щоб борошно розійшлося, і стало на місце.

Через чотири дні огірки можна спокійно вживати в їжу, але краще буде дати їм ще часу. Приблизно тиждень нехай поквасятся, потім можна перенести їх в комору або пізніше спустити в підвал. Подруга каже, що огірки прекрасно зберігаються і рік, і два, і нічого їм немає. Ну що ж, залишилося тільки спробувати!

Щоб нормально зберігалися, не треба «лазити» в банки пальцями або вилкою. З ними все добре, краще зайвий раз не чіпати. Але коли банку вже відкрили, то потрібно з’їдати, особливо якщо на вулиці літо і жара. Власне, на цьому все!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...