Огірки засолюю з вечора, а на ранок отримую хрустку закуску “малосольні огірки”

Короткі терміни засолу роблять цю страву такою популярною. І зараз я розповім, як приготувати малосольні огірки за одну ніч.

Особливість овоча в тому, що він добре вбирає сіль і аромати інших спецій і трав. Ось чому йому достатньо кількох годин, щоб з просто освіжаючого стати пікантним. Але я раджу приступати до приготування ввечері, щоб дати огіркам час добре настоятися.

Інгредієнти

  • Огірки – 1,7 кг
  • Часник – 5-7 зубчиків
  • Парасольки кропу – 50 г
  • Сіль – 3 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Помийте огірки і залийте їх водою. Нехай постоять годину. Потім зріжте кінчики: так огірки краще промаринуються.

Очистіть часник і викладіть його на дно банки разом з кропом (залиште 2 парасольки). Великі зубчики бажано розрізати навпіл. Можна додати листя смородини і хрону для більшого аромату.

Тепер максимально щільно складіть в банку огірки. Накрийте їх відкладеним кропом і посипте сіллю.

Доведіть воду до кипіння і залийте нею огірки. Закрийте банку щільною капроновою кришкою і злегка покрутіть, щоб розподілити сіль по ємності.

Коли вода охолоне, приберіть банку в холодильник на ніч. На наступний день огірки можна подавати на стіл.

Всього за ніч я отримала банку хрусткої ароматної закуски. Малосольні огірки складуть чудову компанію гарніру з картоплі або м’ясних страв. А можна просто похрумтіти ними протягом дня.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...