Огірки з морквою, цибулею і часником – відмінний рецепт

Рецепт оцінять любителі гостренького, так як в маринаді присутній мелений каєнський перець, а в банці з овочами – стручок зеленого перчика чилі. Крім хрустких огірочків в банці апетитно проглядаються скибочки моркви, цибулі, часнику. Набір продуктів у списку інгредієнтів вказано на 1 банку ємністю 1 літр. Для заготівлі більшої партії огірків всі кількісні показники слід пропорційно збільшити.

Інгредієнти на банку місткістю 1 л:

  • огірки дрібні, краще пухирчасті – 750 г
  • морква – 50 г
  • цибуля ріпчаста – 50 г
  • перець чилі зелений – 1 стручок
  • часник – 2 зубчики
  • лист хрону – 1-2 шт.
  • парасольки кропу – 2-3 шт.
  • лавровий лист – 1 шт.

Для маринаду:

  • лимонна кислота – 3 г (½ ч. ложки)
  • цукор – 20 г (1 ст. ложка)
  • сіль – 10 г (1 ч. ложка з гіркою)
  • каєнський перець мелений – 3 г (дрібка)
  • насіння коріандру – 5 г – 1 ч. ложка
  • перець чорний в зернах – 8-10 шт.
  • насіння пажитника – 5 г (1 ч. ложка)
  • вода – 500 мл

Огірки з морквою, цибулею і часником: приготування

1. Почніть приготування з огірків. Відберіть для заготовки огірочки невеликого розміру, ретельно вимийте, обріжте з двох сторін кінчики.

2. Моркву вимийте, очистіть від шкірки, знімаючи її найтонший шар. Очищену моркву сполосніть і наріжте кружечками.

3. Зелений стручок перцю, не розрізаючи, наколи в декількох місцях. Цибулю ріпчасту очистіть від лушпиння і наріжте невеликими скибочками. Зубчики часнику очистіть від лушпиння, і наріжте кожен зубчик навпіл.

4. Листи хрону покладіть на півхвилини в кип’яток, потім скрутіть в рулон і наріжте смужками. Парасольки кропу теж обдайте окропом. Банку ретельно вимийте з содою, обполосніть гарячою водою, а потім обдайте кип’ятком.

5. На дно банки покладіть половину нарізаного листя хрону, парасольки кропу, трохи нарізаної моркви, часнику і цибулі. Наколотий стручок чилі укладіть в банку цілком.

6. Заповніть банку огірками, чергуючи їх з скибочками моркви, цибулі та часнику. Закип’ятіть воду і обережно залийте нею овочі в банку до верху. Накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин.

7. Злийте гарячу воду і знову залийте овочі свіжим кип’ятком, накрийте кришкою і залиште на 5 хвилин. Поки овочі паряться, в каструлю викладіть лимонну кислоту, мелений каєнський перець, пажитник, коріандр, зерна чорного перцю, цукор і сіль.

8. Злийте воду з банки з овочами в каструлю з пряними спеціями. У вас вийде приблизно 500 мл води – рівно стільки, щоб приготувати потрібну кількість маринаду.

9. Поставте каструлю на вогонь, доведіть маринад до кипіння і варіть 2-3 хвилини, щоб кристали солі і цукру повністю розчинилися. Киплячим маринадом залийте овочі в банку і накрийте кришкою.

10. Поставте банку в каструлю з щільною тканиною на дні, залийте теплою водою (градусів 60) на ¾ висоти банки. Підігрійте воду до 85-90 градусів на середньому вогні і пастеризуйте заготовку 15-18 хвилин.

11. Потім щільно укупорьте банку або закрутіть гвинтовою кришкою, переверніть догори дном і укутайте до повного охолодження.

12. Огірки з морквою, цибулею і часником в пряному маринаді після охолодження можна переставити на постійне місце зберігання, можна при кімнатній температурі.

Rating
( No ratings yet )
Loading...