Огірки з кетчупом чилі на зиму без стерилізації

Огірки з кетчупом чилі - рецепт приготування

Смачні, хрусткі огірочки без стерилізації з кетчупом чилі на зиму. Смачно, швидко, зручно.

Інгредієнти на 20 порцій

  • огірки – 2 кг
  • кетчуп – 6 стол. л.
  • сіль – 3 стол. л.
  • цукор – 2 стол. л.
  • оцет – 75 мл.
  • перець горошком – 9 шт
  • часник – 3 зубчики
  • кріп – 3 гр.

Покроковий процес приготування огірків

Рецепт розрахований на 3 літрові баночки. На дно банки покласти по 1 парасольці кропу, по 1 зубчику часнику, по 3 штучки перцю горошком.

Огірки попередньо помити і замочити у воді на 4 години, дістати, розкласти по банках. За кип’ятити воду, залити огірки, дати їм постояти 3-5 хвилин і злити воду (вона нам не знадобиться). За кип’ятити знову воду (нову, чисту) і знову залити огірки, дати постояти 15 хвилин, потім воду злити в каструлю, додати сіль, цукор, кетчуп чилі, закип’ятити, потрібно щоб маринад добре закипів, влити оцет, залити огірки маринадом.

Закатати чистими стерилізованими кришками.

Зберігати в прохолодному місці. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...