Огірки в кетчупі: зимові ласощі в пікантному маринаді

Рецепт пікантних огірків, який став для мене відкриттям з свого часу.

Для приготування огірочків в кетчупу нам знадобиться:

  • огірочки;
  • 1 літр води;
  • 2 столові ложки солі;
  • 250 грамів цукру;
  • 130 грамів оцту 9%;
  • 300 грамів (пачка) улюбленого кетчупу, я брала з перцем чилі;
  • 1 таблетка аспірину на банку;
  • травички і спеції на ваш смак (хрін, кріп, часник і т. д.).

Як приготувати огірочки в кетчупі

Огірки попередньо тримаємо в холодній воді, потім добре їх миємо, відрізаємо кінчики і утрамбовуємо в баночки разом з травами і спеціями. Заливаємо кип’яток в кожну банку, даємо трохи постояти, потім зливаємо кип’яток в каструльку.

Половину злитої води змішуємо з кетчупом до однорідності. З’єднуємо з основною частиною води, всипаємо цукор і сіль, додаємо оцет і ставимо на вогонь закипати.

У кожну банку кладемо по таблетці аспірину. Гарячим розсолом заливаємо баночки доверху і закриваємо. Укутуємо банки і залишаємо в спокої, поки вони повністю не охолонуть.

Огірки в кетчупі: зимові ласощі в пікантному маринаді

Rating
( 1 assessment, average 5 from 5 )
Loading...