Огірки, які ніколи не здуваються. А банки без стерилізації і кип’ятіння

За допомогою такого простого рецепту закатування огірків, ви будите їх солити не тільки для себе, але і для сусідів.

Здавалося б, дуже дивно, як можуть вийти ідеальні соління, без стерилізації і кип’ятіння, та ще й ніяких здувань. Все дуже швидко і легко, впораються навіть недосвідчені господині.

Що для цього знадобиться?

  • Огірки – (намагаємося відбирати молоденькі і маленьких розмірів, так вони вийдуть хрусткими);
  • Хрін, кріп, листя смородини, листя вишні і часник – (за смаком);
  • Сіль і цукор – по 2 столові ложки;
  • Оцтова харчова есенція – 1 десертна ложка;
  • Вода – 1 літр;

Як приготувати?

Щоб огірки вийшли хрусткими, необхідно підібрати їх маленьких розмірів і обов’язково замочити в холодній воді на 6 годин перед закачуванням.

Банки не стерилізуємо, не кип’ятимо, не ставимо в духовку, а просто гарненько промиваємо їх на совість з миючим засобом або харчовою содою і виставляємо на рушник. Вони повинні повністю висохнути, тільки тоді, банки не здуються! А кришки слід прокип’ятити.

Починаємо чаклувати над розсолом, наливаємо чисту воду в каструлю і додаємо в неї сіль і цукор, з розрахунку на 1 літр води по дві столові ложки солі і цукру.

В іншу каструлю просто наливаємо воду і кип’ятимо її.

Кропові парасольки, листя хрону (подрібнюємо), листя смородини, вишні складаємо в друшляк і встановлюємо над каструлею з киплячою водою і пропарюємо одну хвилину.

У чисті і сухі банки на дно укладаємо по три-чотири зубчики часнику (очищені), потім пропарену зелень.

Порційно ділимо огірки, щоб помістилися в банку. І кожну порцію опускаємо в киплячу воду рівно на одну хвилину, потім витягуємо і тут же поміщаємо в банки.

Як тільки банки будуть наповнені огірками, заливаємо їх киплячим розсолом, і додаєте одну ложечку оцтової есенції. Закриваємо кришки, перевертаємо банки і вкутуємо в теплу ковдру до повного охолодження.

Огірки виходять хрусткими, розсіл не мутніє, а банки не здуваються.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...