Огірки, які хрумтять по-літньому: як засолити швидко і смачно

Сьогодні ми хочемо поділиться простим і перевіреним часом рецептом хрустких малосольних огірочків. Малосольними вони стануть за добу, а квашеними – через три дні!

Необхідні продукти:

  • 2 кг свіжих огірків
  • 40 г НЕ йодованої солі
  • парасольки кропу
  • листя хрону
  • 1 головка часнику
  • листя чорної смородини
  • 1 л води

Покроковий процес приготування:

Огірки вимий і відріж від них попки.

Банки прокип’яти в каструлі. На дно чистої 3-літрової банки виклади кріп, листя хрону і чорної смородини.

Далі потрібно щільно заповнити банку огірками. головку часнику наріж навпіл, чистити не треба, додай часник до огірків.

В 1 літрі холодної води розведи 40 грам НЕ йодованої солі. Залий розсолом огірки, а потім залиш на 2-3 дні при кімнатній температурі в затіненому місці. Зберігай в холодильнику.

При бажанні огірки можна закатати попередньо прокип’яченими кришками. Обмотати банки рушником і дати їм охолонути. А потім зберігати їх в темному прохолодному місці, наприклад, в коморі, щоб ласувати хрусткими зеленими красенями і взимку.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...