Огірки без оцту на зиму – швидкий рецепт смачної консервації

Пора консервації в самому розпалі. На грядках дозріли ґрунтові огірки – саме час подумати про заготовки на зиму. Пропонуємо вам один з варіантів маринованих огірків без оцту з лимоном і лимонною кислотою. Такі огірочки підійдуть для дитячого харчування і сподобаються людям, які не переносять оцет.

Заготівля не вимагає втомливої стерилізації, готується дуже швидко. Для рецепта знадобляться свіжі хрусткі огірки, бажано зірвані недавно. Залежно від свіжості овочів виберіть час замочування від 30 хвилин до 4 годин. Для аромату використовуйте традиційні трави і листя – хрін, парасольки кропу, листя смородини і вишні. Любителям гострих смаків рекомендуємо додати по невеликому шматочку гострого червоного перцю.

Рецепт даний з розрахунку на 2 літрові банки. Звертаємо вашу увагу, що кількість компонентів для маринаду розрахований на 1 л рідини.

Складові:

  • Огірки – 9-10 шт.
  • Солодкий перець – 1-2 шт.
  • Парасольки кропу – 4-5 шт.
  • Листя смородини – 4 шт.
  • Листя вишні – 4 шт.
  • Хрін (листя) – 1 шт.
  • Лимон – 0,2 шт.
  • Часник – 2 зубчики.

Для маринаду (на 1 літр):

  • Сіль – 40 г.
  • Цукор – 100 г.
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.

Як приготувати огірки без оцту:

1. Огірки промити і замочити в холодній воді.

2. Банки вимити з содою, прополоскати в потоковій воді. Стерилізувати банки зручним методом, кришки прокип’ятити. На дно кожної банки викласти чисті парасольки кропу, листя, очищений часник.

3. У огірків відрізати кінчики. Укласти овочі в банку.

4. У проміжки розмістити смужки солодкого перцю.

5. Додати кружечки лимона в кожну банку.

Огірки без оцту на зиму - швидкий рецепт смачної консервації

6. Вміст банки залити гарячою кип’яченою водою доверху. НЕ щільно закрити кришками, залишити на 30 хвилин для прогрівання.

7. Настій з банок злити, виміряти об’єм (у нас вийшло 0,9 л).

8. Залежно від кількості рідини викласти компоненти для маринаду в каструлю. Влити настій. Закип’ятити.

9. Огірки залити киплячим розсолом. Банки герметично закрити кришками. Перевернути їх на кришки, укутати товстим рушником і теплою ковдрою. Залишити до охолодження на 12 годин. Остиглі заготовки зберігати при кімнатній температурі в темному місці.

Огірки без оцту на зиму - швидкий рецепт смачної консервації

Rating
( No ratings yet )
Loading...