Огірки «Баварські» на зиму: пружні і дуже хрусткі!

Літо в самому розпалі, і ми впевнені, що багатьох городників воно вже встигло порадувати першим урожаєм. Його, звичайно, шкода пускати на консервацію. Але коли свіженьких плодів в достатку, то варто подбати і про зиму. Сьогодні ми вам розповімо, як приготувати баварські огірки.

Погодьтеся, поласувати хрустким огірочком з банки приємно не тільки в холодну пору. Однак щоб радувати родину такою закускою, треба заготовити добротну партію консервації. У цьому вам допоможе цей простий рецепт. Готуйте баварські огірки, мариновані з овочами, разом з нами!

Складові

  • Огірки – 700 г
  • Морква – 0,5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зуб.
  • Кріп за смаком
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет – 45 мл

Приготування

Огірки промийте від землі і пилу, відріжте кінчики і замочіть в холодній воді на 4 години. Під кінець очистіть моркву, наріжте її кружками і помістіть на дно банки.

Тару для консервації попередньо потрібно простерилізувати. Робіть це будь-яким зручним вам методом. До моркви відправте кілька зубчиків часнику, гілку кропу.

Цибулю очистіть, наріжте півкільцями. Їх також відправте на дно банки. Відмочені огірки складіть в банку так, щоб вони щільно прилягали один до одного.

Засипте в тару сіль з цукром, залийте столовий оцет. Тепер наповніть банку до країв холодною водою і простерилізуйте. Налийте в каструлю воду.

Помістіть в неї банку з огірками. Вода повинна доходити до її плічок. Поставте каструлю на вогонь і стерилізуйте після закипання 3 хвилини.

Далі акуратно дістаньте банку з каструлі, закатайте і переверніть догори дном. Укутайте консервацію ковдрою і залиште до повного охолодження.

Якщо ви ще навіть не починали заповнювати запас консервації в коморі, цей рецепт варто взяти на замітку. Хрусткі баварські огірки припадуть до смаку навіть тим, хто вважає за краще свіжі овочі. Однозначно варто приготувати декілька баночок. А як ви зазвичай маринуєте огірки? Діліться досвідом з нами!

Rating
( No ratings yet )
Loading...