Один із найсмачніших і найпростіших тортів «Корівка»

Мабуть, найпопулярніший та безпрограшний варіант святкового десерту – це торт. Проте не всі мають сили, час і бажання готувати щось трудомістке. Та це зовсім і не обов’язково, адже можна приготувати ось такий смачний торт «Корівка», який разом із випічкою забере у вас не більше години!

Ще один плюс цього торта в тому, що тонкі арахісові коржі досить швидко просочуються.

Вам знадобляться:

Для коржів:

  • яйця – 2 шт.;
  • цукор – 80 г;
  • сіль – ¼ ч.л.;
  • вершкове масло 82% – 150 г;
  • варене згущене молоко – 100 г;
  • арахіс (несолений) – 170 г;
  • борошно – 350 г;
  • розпушувач – 10 г

Для крему:

  • варене згущене молоко – 600 г;
  • вершки 33% – 500г

Насамперед необхідно підготувати горіхи. Їх очищаємо від шкірки, а потім перемелюємо, постійно перевіряючи стан горіхів, адже тут дуже важливо не перестаратися і не перетворити їх на пасту.

Потім підготовлені горішки відправляємо в духовку обсмажуватися, буквально на 6-7 хвилин до такого гарного кольору.

Один із найсмачніших і найпростіших тортів «Корівка»

Тепер можна підготувати тісто. Для цього з’єднуємо яйця з цукром та сіллю, трохи збиваємо. Потім додаємо до них вершкове масло і згущене молоко, перемішуємо до однорідності. Нарешті всипаємо в масу борошно, просіяне разом з розпушувачем, та горіхи. Трохи вимішуємо тісто і отримуємо ось таку пружну і разом з тим м’яку грудку, яка не липне ні до миски, ні до рук.

Один із найсмачніших і найпростіших тортів «Корівка»

Розділяємо тісто на рівні шматочки залежно від бажаної кількості коржів і розкачуємо їх. Бажано відразу розкачувати коржі на пергаменті, тому що перекласти їх після розкачування буде вже проблематично.

Один із найсмачніших і найпростіших тортів «Корівка»

Підготовлені коржі відправляємо випікатися у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 9 хвилин. Виймаємо коржі з духовки і відразу ж, поки вони не охолонули, обрізаємо. Після остигання коржі стануть дуже крихкими, і нормально обрізати їх не вдасться.

Один із найсмачніших і найпростіших тортів «Корівка»

Поки коржі остигають, підготуємо крем. Для нього спочатку збиваємо варене згущене молоко, щоб воно стало більш рідким. Потім окремо збиваємо вершки високої жирності. З’єднуємо згущене молоко і вершки разом, добре перемішуємо.

Ну ось і все, можна переходити до збирання. Зібраний тортик відправляємо в холодильник на просочення.

Один із найсмачніших і найпростіших тортів «Корівка»

Прикрасити торт можна за допомогою обрізків коржів. Перемелюємо їх за допомогою блендера, а потім присипаємо крихтою стінки тортика, попередньо змастивши їх тонким шаром крему.

Один із найсмачніших і найпростіших тортів «Корівка»

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...