Поєднання найпростіших продуктів може дати приголомшливий результат. Напрочуд смачну вечерю можна приготувати, якщо змішати 1 склянку гречки і 1 склянку пшона. Приготувати таку вечерю простіше простого буквально за 30 хвилин.
Для гарячої страви знадобиться:
- пшоно – 1 склянка;
- гречка – 1 склянка;
- олія для обсмажування крупи – 3 ст.л;
- олія для обсмажування цибулі та м’яса – 40 мл;
- цибуля середня – 1 шт;
- морква – 2 шт;
- м’ясо – за смаком;
- сіль – 1,5 ч.л;
- вода – 1 літр;
- зелень петрушки.
На розігрітій олії протягом 10 хвилин обсмажте суміш пшона та гречаної крупи.
На іншій сковороді обсмажте цибулю, дрібно нарізане м’ясо та моркву. М’ясо для цього рецепту підійде будь-яке, на ваш смак. Додайте до м’яса та овочів обсмажену крупу та перемішайте.
Залийте вміст сковороди кип’яченою водою і готуйте під кришкою до повного випаровування рідини.
Доповненням до страви стануть смачні коржики, для приготування яких у 300 мл води розчиніть 1 ч. л солі та 1 ч. л цукру. Додайте550 гр борошна і замісіть м’яке тісто, яке не прилипає до рук. Розділіть тісто на 4 частини. Кожну частину розкачайте у пласт діаметром приблизно 35 см. Змастіть корж розтопленим вершковим маслом. Складіть тісто до центру кожен край, потім ще навпіл.
Після цього складіть кожну заготівлю ще втричі.
Залиште заготовки на 10-15 хвилин, а потім розкачайте до квадрата зі сторонами приблизно 12 см.
Обсмажуйте кожен коржик на розігрітій олії по 1 хвилині з кожного боку. Подавайте страву з гречаною крупою та пшоном до столу разом із гарячими коржами.
Ця ситна вечеря припаде до смаку всій родині.