Багато людей полюбляють куштувати квашену капусту. Особливо вона популярна в зимові місяці. Існує багато способів приготування цієї страви. Нижче наводиться рецепт, в якому використовуються яблука. У такому поєднанні квашену капусту мало хто пробував готувати. А це дуже смачна та корисна страва.
Інгредієнти (із розрахунку на 3 літри):
- 3 кілограма білокачанної капусти;
- 0,5 кілограма моркви;
- 3 яблука;
- 3 ст. л. солі.
Як приготувати:
Яблука потрібно помити та видалити насіння.
Овочі слід почистити та нашаткувати. Потім покласти їх у каструлю, додати сіль та добре вимісити руками.
Коли почне виділятися сік, необхідно додати яблука та перемішати.
Суміш складається у банку та утрамбовується. Далі заливається до країв банки кип’ячена вода, охолоджена до температури 22 градуси.
Банку потрібно поставити у велику миску або каструлю.
Банку залишити при кімнатній температурі на 3 доби.
Щодня капусту слід проштрикувати до дна банки за допомогою дерев’яної палички для того, щоб вийшли гази, які утворюватимуться під час бродіння.
Банку закрити кришкою та помістити в холодне місце. Смачного!