Новорічний торт без випічки «Мандаринка»

Вже кілька років як відмовилася від приготування складних десертів перед Новим роком. Її замінив новорічний торт без випічки. Раніше напередодні духовка не встигала остигати: тільки дістану з неї качку, ставлю всередину бісквіт. Проте, як говорила моя бабуся, мудрість приходить із роками. Тепер на моєму новорічному столі ви не знайдете не лише складної випічки, а й гарячого. І ось чому!

Перевірено на особистому досвіді, до деяких страв під час гуляння гості навіть не торкаються. Наприклад, після свята завжди залишається півкаструлі картопляного пюре. Добре, я знаю, що з ними робити. А ось на десерт у гостей завжди залишається бажання та місце у шлунку. Адже такий легкий новорічний торт без випічки лише прикрасить завершення вечора.

Необхідні продукти:

  • Вода – 470 мл
  • Апельсинове желе – 180 г
  • Мандарини – 0,5 кг.
  • Сметана – 900 г.
  • Ванільний цукор – 15 г
  • Цукор – 110 г
  • Желатин – 40 г

Покроковий процес приготування:

2 пакетики апельсинового желе пересипте в банку на 0,5 л. Залийте желе 100 мл холодної води та перемішайте. Залиште його хвилин на 20, щоб желатин набряк.

Новорічний торт без випічки «Мандаринка»

Далі розтопіть набрякле желе в мікрохвильовій печі короткими імпульсами до стану рідкої карамелі. Долийте у банку з желе 300 мл холодної води, перемішайте.

Для торта з цієї кількості продуктів вам знадобиться форма мінімум 24 см у діаметрі. На її дно перелийте половину желе. Відправте форму до холодильника до повного застигання желе.

Новорічний торт без випічки «Мандаринка»

Тим часом очистіть мандарини, розділіть їх навпіл. Викладіть половинки на застигле апельсинове желе. Залийте мандарини другою половиною рідкого желе.

Відправте заготівлю в холодильник. Поки апельсинове желе застигає, приготуйте сметану. До сметани 20% жирності додайте ванільний цукор та цукровий пісок.

Перемішайте масу віночком. Желатин залийте 70 мл холодної води. Перемішайте та залиште набухати. Через хвилин 20 розтопіть його в мікрохвильовій печі.

Новорічний торт без випічки «Мандаринка»

Вмішайте набряклий желатин у сметану віночком. Перелийте частину сметанної маси у форму з апельсиновим желе. Покрийте його печивом-сердечками або будь-яким іншим цукровим печивом.

Новорічний торт без випічки «Мандаринка»

Зробіть пару шарів із сметанного желе та печива. Заготівлю відправте в холодильник до повного застигання. Торт буде готовий через 2-3 години. Дістаньте торт із форми за допомогою водяної лазні.

Новорічний торт без випічки «Мандаринка»

Ось який розкішний новорічний торт без випічки, я планую подати на святковий стіл. Вже перевірила рецепт тиждень тому і гості оцінили.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...