Новорічний салат з печінкою тріски. Оригінальний та смачний

Цей салат з печінкою тріски і смачний, і ситий. Жаль, що його забули. Але можна відновити давню традицію, якщо розпочати готувати для новорічних свят. І обов’язково розкладайте його по порціях, взявши склянки чи креманку. Це створює незвичайний вигляд. Та й гостям зручно.

Кількість продуктів дано на 4 чи 5 порцій.

  • Дві відварені картоплини;
  • Одна баночка печінки тріски;
  • Середнього розміру пучок цибулі зеленої;
  • Два солоних або маринованих огірків;
  • 100 гр. зеленого консервованого горошку;
  • Три яйця варених;
  • 150 гр. майонезу;
  • Солі та чорного перцю беріть як любите.

Покроковий процес приготування:

З набору представлених продуктів вам зрозуміло, що потрібна попередня робота.

Заздалегідь відваріть картоплю та яйця. Як це робити, ви, звісно, знаєте добре.

Потім продукти треба остудити. Потім їх очистіть.

Картоплини треба натерти на тертці з великими ножами і покласти в салатницю. Це буде перший шар.

Або ви можете салат відразу оформляти красивіше. Візьміть кілька звичайних склянок і кладіть салат відразу в них по порціях.

Посолити, поперчити і нанести майонезну сіточку. За допомогою вилки розімніть печінку і викладіть шаром номер два.

Потім покладіть заздалегідь нарізану зелену цибульку і зробіть сітку з майонезу.

Новий шар – це протерті солоні огірочки та знову майонез. Замість солоних непогано додати в салат хрустких маринованих огірків.

Білки протріть через велику тертку і покладіть їх черговим шаром, промажте соусом «Майонез».

Якщо ви взагалі не їсте майонез, його легко замінити, зробивши універсальний сметанний соус.

Тепер черга зеленого горошку. Кладіть його і знову зробіть майонезну сітку.

Залишилося «Північне сяйво» прикрасити. Візьміть вилку та подрібніть жовтки. На них нанесіть смужки майонезу, щоб вийшла «квітка». У центр покладіть маленьку гірку із зелених горошин. Приємного апетиту!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...