Новорічне печиво «Шишки» подарує святковий настрій. Готуються просто і швидко

Така випічка відмінно підійде до тихого вечірнього сімейного чаювання. Неабияка форма печива у вигляді шишок перенесе вас в лісову казку, а ніжний вершковий смак зробить ваш вечір ще затишнішим і теплішим.

Грудень самому розпалі, і куди НЕ глянь всюди почалася новорічна тематика. Міста переливаються різнобарвними вогниками, з вікон квартир видніються різнокольорові гірлянди, а ми вже чекаємо свято в передчутті чогось чарівного. І хоча думати про новорічне меню ще трохи рано, але все ж пропонуємо вашій увазі рецепт печива, яке додасть трохи затишку і тепла в ваш тихий сімейний вечір. Готуються вони без яєць і не вимагають спеціальних формочок для випікання. Візерунки зможе нанести навіть дитина.

Для приготування печива «Шишки» нам знадобляться наступні інгредієнти (з такої кількості продуктів у вас в середньому вийдуть 14 штучок):

  • Вершкове масло – 120 грамів
  • Цукрова пудра – 50 грамів
  • Соняшникова олія – 30 мл
  • Крохмаль – 2 столові ложки
  • Борошно – 200 грамів
  • Ванілін – дрібка

Покроковий процес приготування:

Розм’якшене вершкове масло змішуємо з цукровою пудрою і злегка перемішуємо. Висипаємо крохмаль і перемішуємо до отримання однорідної маси. Вливаємо олію, додаємо ванілін, половину просіяного борошна, ретельно перемішуємо, висипаємо решту борошна і замішуємо м’яке тісто, яке не повинно липнути до рук. Його ми прибираємо в холодильник на годину.

Новорічне печиво «Шишки» подарує святковий настрій. Готуються просто і швидко

Далі тісто розкачуємо в валик, ділимо на невеликі шматочки, кожному з яких надаємо овальну форму, чистими ножицями оформляємо шишку. Викладаємо печиво на деко з пергаментним папером, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Посипаємо сніжком у вигляді цукрової пудри і подаємо до столу. Розлетяться за 5 хвилин!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...