Ніжний пиріг із 3 яблук: неперевершений рецепт

Рецепт пирога з розряду «просто та швидко». Потрібно лише змішати всі інгредієнти та відправити у розігріту духовку. Щоправда, я люблю прикрашати свою випічку, тому одне яблуко гарно викладаю зверху. До того ж, це допомагає рівномірно розподілити фруктову начинку по тісту. Якщо просто вмішати шматочки яблук, вони всі осядуть на дні. А так виходить ефектно та практично!

Необхідні продукти:

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор – 180 г
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Пшеничне борошно – 250 г
  • Розпушувач – 8 г
  • Сіль – 1 дрібка
  • Яблуко – 3 шт.
  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукрова пудра – за смаком

Покроковий процес приготування:

Збийте яйця із звичайним та ванільним цукром. Зніміть цедру з половини лимона і додайте в яєчну масу. Влийте кефір, всипте сіль і перемішайте.

Ніжний пиріг із 3 яблук: неперевершений рецепт

Поступово введіть у рідку масу борошно, просіяне з розпушувачем. Перемішайте віночком до одержання густого тіста.

Ніжний пиріг із 3 яблук: неперевершений рецепт

Видаліть у яблук серцевину. Два з них наріжте кубиками і збризкайте лимонним соком. Додайте яблука в тісто. Змастіть круглу форму вершковим маслом та викладіть тісто.

Ніжний пиріг із 3 яблук: неперевершений рецепт

Наріжте яблуко, що залишилося, тонкими скибочками і вставте їх у тісто шкіркою вгору. Розтопіть вершкове масло і полийте ним пиріг.

Ніжний пиріг із 3 яблук: неперевершений рецепт

Розігрійте духовку до температури 180 градусів. Випікайте пиріг протягом 40 хвилин. Перевірте готовність дерев’яною шпажкою. Коли випічка охолоне, посипте цукровою пудрою.

Ніжний пиріг із 3 яблук: неперевершений рецепт

Яблучний пиріг виходить ніжним, злегка вологим усередині. Чимось нагадує шарлотку, але виглядає апетитніше. Якщо потрібно швидко приготувати випічку до чаю, сміливо беріть цей рецепт.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...