Ніжний полуничний десерт зі сметаною на м’якому коржі

У моєму дитинстві був популярний такий десерт: свіжу полуницю поливаєш сметаною та посипаєш цукром. Можна їсти! Але сучасних дітей такою простотою не здивуєш. Як добре, що існують одночасно гарні та прості десерти.

Якщо ви давно шукали, на що смачне витратити півлітрову банку сметани і миску домашньої полуниці, рішення очевидне. Приготуйте ніжний десерт на м’якому коржі! Для цього вам знадобиться форма розміром приблизно 20 на 25 см. У мене борти форми висотою 5 см, але можна і трохи вище. З цієї кількості інгредієнтів вийшов десерт вагою 1,32 кг.

Необхідні продукти:

  • Вершкове масло – 50 г
  • Цукор – 170 г
  • Сіль – дрібка
  • Яйце – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 200 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Сметана – 0,5 кг
  • Ванілін – 10 г
  • Желатин – 10 г
  • Вода – 70 мл
  • Полуниця – 300 г

Покроковий процес приготування:

Насамперед приготуйте корж. Розм’якшене масло змішайте лопаткою до однорідності з 50 г цукру та дрібку солі. Далі додайте до маси яйця. Знову перемішайте.

Просійте в миску борошно та розпушувач. Замісіть тісто. Воно буде трохи липким. Перекладіть його у форму, вистелену пергаментом і розрівняйте. Зробіть багато проколів вилкою.

Ніжний полуничний десерт зі сметаною на м'якому коржі

Випікаємо корж у розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою. Остудіть корж. У цей час наріжте миту полуницю часточками.

Желатин залийте холодною водою, залиште набухати. Далі розтопіть його в мікрохвильовій печі. Сметану збийте зі 120 г цукру та ваніліном. Вмішайте в масу желатин, а потім і полуницю.

Ніжний полуничний десерт зі сметаною на м'якому коржі

Сметанно-полуничну масу перелийте на корж, розподіліть. Відправте десерт застигати в холодильник щонайменше на 3 години. Готові ласощі наріжте квадратами і подавайте до столу.

Ніжний полуничний десерт зі сметаною на м'якому коржі

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...