Ніжний манний торт без випічки в духовці – смачніше будь-якого бісквіта

Це дивовижний торт у всьому по іншому я і не знаю, як сказати, настільки він смачний. Готувати його так просто (ніякої випічки в духовці), що він вийде у вас з першого разу, я до речі теж робила його перший раз і обов’язково приготую ще.

Продукти найпростіші:

  • 1.5 склянки (по 200 мл.) пшеничного борошна;
  • 2 склянки манної крупи;
  • 600 мл. гарячої води;
  • 1 яйце;
  • дрібка солі;
  • 3 ст. л. цукру;
  • 2/3 ч.л. харчової соди;
  • пів чайної ложки сухих дріжджів.

Крем можна брати будь-який, на ваш смак. Я зробила найшвидший і він ідеально підійшов до цього рецепту.

Приготування манного торта

У глибоку миску просіваємо борошно, всипаємо манку і всі сухі інгредієнти: цукор, сіль, соду, дріжджі. Добре їх змішуємо.

Заливаємо гарячою (такою щоб палець занурити і не обпікало) водою, вбиваємо яйце і відразу, швидко збиваємо, я це зробила міксером.

Накриваємо миску з рідким тістом кришкою або плівкою. Залишаємо постояти хвилин 15.

Манка розбухне, тісто стане трохи густіше, але все одно рідке.

Ніжний манний торт без випічки в духовці - смачніше будь-якого бісквіта

Ставимо на плиту сковорідку (антипригарну) і розігріваємо. Маслом змащувати не потрібно. Перевертати пишні млинці не треба. Вони прекрасно пропікаються і виходять ніжніше і повітряніші будь-якого бісквіта.

Ополоником наливаємо тісто на сковорідку (один ополоник один млинець). Повертати її не треба, тісто відразу розтікається.

Ніжний манний торт без випічки в духовці - смачніше будь-якого бісквіта

Кришкою не накривати. Прямо на очах млинець починає підніматися, з’являються повітряні бульбашки. Пропікаємо 1.5-2 хвилини, готовність перевірити доторкнувшись пальцем до середини млинця, тісто має бути пружним і не липнути.

Ніжний манний торт без випічки в духовці - смачніше будь-якого бісквіта

Знімаємо млинець на тарілку і відразу наливаємо наступний ополоник. Готові повітряні млинці складаємо на різні тарілки. Гарячі не треба складати стопкою.

З цієї кількості тіста виходить 7 пишних, ніжних манних млинців.

Крем, як я і говорила можна брати будь-який. Я зробила найпростіший, взяла 200 грам сиру, 200 мл. вершків і приблизно 100 гр цукрової пудри. Збила вершки з пудрою і змішала з сиром. Дуже смачно.

Промазуючи кожен млинець кремом, збираємо високий торт. Обмазавши верх, можна його прикрасити, але дуже смачно вийшло, просто посипавши кокосовою стружкою.

Просочується торт буквально за 20 хвилин і можна подавати на стіл. Я приготувала його і всі залишилися дуже задоволені, дорослі і діти. З’їли за раз.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...