Це дивовижний торт у всьому – по іншому я і не знаю, як сказати, настільки він смачний. Готувати його так просто (ніякої випічки в духовці), що він вийде у вас з першого разу, я до речі теж робила його перший раз і обов’язково приготую ще.
Продукти найпростіші:
- 1.5 склянки (по 200 мл.) пшеничного борошна;
- 2 склянки манної крупи;
- 600 мл. гарячої води;
- 1 яйце;
- дрібка солі;
- 3 ст. л. цукру;
- 2/3 ч.л. харчової соди;
- пів чайної ложки сухих дріжджів.
Крем можна брати будь-який, на ваш смак. Я зробила найшвидший і він ідеально підійшов до цього рецепту.
Приготування манного торта
У глибоку миску просіваємо борошно, всипаємо манку і всі сухі інгредієнти: цукор, сіль, соду, дріжджі. Добре їх змішуємо.
Заливаємо гарячою (такою щоб палець занурити і не обпікало) водою, вбиваємо яйце і відразу, швидко збиваємо, я це зробила міксером.
Накриваємо миску з рідким тістом кришкою або плівкою. Залишаємо постояти хвилин 15.
Манка розбухне, тісто стане трохи густіше, але все одно рідке.
Ставимо на плиту сковорідку (антипригарну) і розігріваємо. Маслом змащувати не потрібно. Перевертати пишні млинці не треба. Вони прекрасно пропікаються і виходять ніжніше і повітряніші будь-якого бісквіта.
Ополоником наливаємо тісто на сковорідку (один ополоник – один млинець). Повертати її не треба, тісто відразу розтікається.
Кришкою не накривати. Прямо на очах млинець починає підніматися, з’являються повітряні бульбашки. Пропікаємо 1.5-2 хвилини, готовність перевірити доторкнувшись пальцем до середини млинця, тісто має бути пружним і не липнути.
Знімаємо млинець на тарілку і відразу наливаємо наступний ополоник. Готові повітряні млинці складаємо на різні тарілки. Гарячі не треба складати стопкою.
З цієї кількості тіста виходить 7 пишних, ніжних манних млинців.
Крем, як я і говорила можна брати будь-який. Я зробила найпростіший, взяла 200 грам сиру, 200 мл. вершків і приблизно 100 гр цукрової пудри. Збила вершки з пудрою і змішала з сиром. Дуже смачно.
Промазуючи кожен млинець кремом, збираємо високий торт. Обмазавши верх, можна його прикрасити, але дуже смачно вийшло, просто посипавши кокосовою стружкою.
Просочується торт буквально за 20 хвилин і можна подавати на стіл. Я приготувала його і всі залишилися дуже задоволені, дорослі і діти. З’їли за раз.