Чоловік та діти люблять мій фірмовий торт із кремом. Чекають на будь-яке свято, а я іноді балую їх і в нічим не примітні дні, просто щоб підняти настрій. Та це й нескладно: ставлю випікатися шоколадний бісквіт, а сама варю улюблений крем із секретним інгредієнтом!
Із задоволенням поділяюся з вами рецептом домашнього шоколадного торта з кокосовим кремом. Так-так, це і є той самий секретний інгредієнт, який перетворює заварний крем на ароматну насолоду. Його їдять навіть ті, хто не любить кокосової стружки!
Нам знадобиться:
- Яйце – 4 шт.
- Ванільний цукор – 20 г
- Цукор – 10 ст. л.
- Соняшникова олія – 5 ст. л.
- Вода – 5 ст. л.
- Пшеничне борошно – 5 ст. л.
- Какао-порошок – 2 ст. л.
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Молоко – 1 л
- Кукурудзяний крохмаль – 80 г
- Кокосова стружка – 150 г
- Вершкове масло – 150 г
- Чорний шоколад – 150 г
Покроковий рецепт приготування:
Збивайте яйця впродовж 2 хвилин. Додайте 10 г ванільного цукру та 5 ст. л. звичайного цукру, продовжуючи збивати.
Додайте олію та воду, добре перемішайте інгредієнти.
Просійте борошно, какао та розпушувач, замісіть тісто.
Змастіть форму для випікання невеликою кількістю олії та присипте борошном. Вилийте тісто у форму та випікайте 40 хвилин у духовці, розігрітій до 180 °С.
700 мл молока змішайте в сотейнику з ванільним і звичайним цукром, які залишилися. Поставте інгредієнти на вогонь та доведіть до кипіння.
У 200 мл молока вмішайте крохмаль. Додайте суміш у молоко, що закипіло, постійно помішуючи, і доведіть до загустіння.
Додайте до гарячого крему кокосову стружку, вершкове масло і перемішайте.
Помірно покрийте приготований бісквіт гарячим кремом і залиште до повного остигання.
Щоб приготувати глазур, залийте шматочки шоколаду 100 мл гарячого молока. Перемішайте інгредієнти до однорідності.
Покрийте пиріг глазур’ю, посипте кокосовою стружкою та відправте в холодильник на півгодини.
Домашній шоколадний торт із кремом виходить смачнішим, ніж із кондитерської! Не хвилюйтеся, що кокосова стружка піде грудочками. Якщо всипати її у гарячий крем, цього не станеться. Добре, якщо частування зможе настоятися за ніч у холодильнику, але досвід підказує, що з’їсти його хочеться моментально!