Ніжний яблучний пиріг: в скарбничку кращих рецептів

Ніжний яблучний пиріг - рецепт приготування

Розсипчасте тісто, смачна начинка і соковите суфле.

Складові

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Розпушувач – 1 ч. ложка
  • Яєчні жовтки – 4 шт.

Для начинки

  • Яблука – 1 кг
  • Цукор – 80 г
  • Сік лимонний – 1 ст. ложка
  • Цедра одного лимона

Для суфле

  • Яєчні білки – 4 шт.
  • Цукор – 170 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. ложка

Рецепт приготування

У глибоку миску кладемо розм’якшене вершкове масло.

Додаємо яєчні жовтки і розтираємо віночком, до однорідності.

Потім, просіюємо борошно в миску і додаємо розпушувач.

Замішуємо тісто, ділимо готове тісто на нерівні частини (60/40 у відсотках).

Збираємо шматки тіста в два шара, загортаємо в харчову плівку.

Великий шар ставимо в холодильну камеру, а малий шар, в морозильну камеру.

Готуємо начинку. Для цього, яблука очищаємо і натираємо на великій тертці.

Додаємо лимонний сік і цукор, перемішуємо.

Тушкуємо на середньому вогні 15 хвилин і залишаємо, щоб яблука охололи.

Далі, додаємо в тушковані яблука цедру лимона і перемішуємо. Начинка готова.

Дістаємо з холодильника великий шматок тіста і розкачуємо в тонкий корж.

Форму для випічки (у мене роз’ємна, діаметром 24 см) застеляємо пергаментом.

Перекладаємо розкатаний пласт в форму, розподіляємо по дну, формуємо невеликі бортики.

У миску вливаємо білки, додаємо ванільний цукор і цукор звичайний.

Збиваємо білкову масу до щільної, пишної піни (я збивала 8 хвилин).

У форму для випічки, на шар тіста викладаємо яблучну начинку і розрівнюємо по всій поверхні.

Натираємо на тертці половину замороженого тіста (шар менший, який ставили в морозилку) і розподіляємо зверху яблучної начинки.

Потім, вливаємо в форму масу зі збитих білків, акуратно розрівнюємо.

На білки розподіляємо залишок замороженого, тертого тіста.

Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо пиріг 45-50 хвилин.

Пиріг звільняємо від форми, після охолодження. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...