Ніжний і соковитий корнуельський яблучний пиріг: бестселер в світі кулінарії

Якщо ви давно не пекли пироги з яблуками, саме час починати. Сезон цих фруктів в розпалі. Я вже запаслася парочкою ящиків і декількома новими рецептами. Поки що моїм фаворитом став корнуельський яблучний пиріг. Він такий само простий в приготуванні, як шарлотка. Але виглядає набагато ефектніше. Та й за смаком не поступається.

У випічки багата історія. Вперше її почали готувати в середні століття на південному заході Англії, в регіоні Корнуолл. Дружини рудокопів складали їм пакунки з обідом, в яких часто був шматок ситного пирога. Начинка могла бути найрізноманітнішою: від овочів і фруктів до тушкованого м’яса. У наш час найбільш популярним став пиріг з кисло-солодкими яблуками.

Необхідні продукти:

  • Вершкове масло – 220 г
  • Цукор – 150 г
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 125 г
  • Пшеничне борошно – 250 г
  • Розпушувач – 16 г
  • Ванільний цукор – 20 г
  • Коричневий цукор – 1 ст. л.
  • Яблуко – 500-600 г

Покроковий процес приготування:

Відокремте білки від жовтків і приберіть в холодильник. Розтопіть масло і змішайте його з звичайним і ванільним цукром. По одному введіть жовтки і додайте сметану.

Ніжний і соковитий корнуельський яблучний пиріг: бестселер в світі кулінарії

У миску просійте борошно разом з розпушувачем і збийте міксером до однорідності. Окремо збийте білки до стійкої піни і акуратно змішайте з тістом.

Ніжний і соковитий корнуельський яблучний пиріг: бестселер в світі кулінарії

Очистіть яблука від шкірки і серцевини, наріжте тонкими скибочками. Змастіть круглу форму (24 см) маслом і викладіть в неї тісто. Розподіліть часточки яблук по всій поверхні пирога, встромивши їх по колу випуклою стороною вгору.

Ніжний і соковитий корнуельський яблучний пиріг: бестселер в світі кулінарії

Присипте яблука зверху коричневим цукром. Розігрійте духовку до температури 180 градусів і випікайте пиріг 50-60 хвилин.

Ніжний і соковитий корнуельський яблучний пиріг: бестселер в світі кулінарії

Я для посипання використовую суміш цукру з корицею. Обожнюю поєднання цієї спеції з яблучною випічкою. Готовий пиріг можна посипати цукровою пудрою. Чим більше ви додасте яблук, тим соковитіше вийде десерт. Пригощайтеся на здоров’я!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...