Ніжний і повітряний абрикосовий пиріг. З’їдається до останньої крихти

Абрикосовий пиріг неймовірно смачний і простий у приготуванні, за часом витрати мінімальні. Фрукти можуть бути будь-які, можна навіть додати ягоди – все на ваш розсуд.

Інгредієнти (діаметр форми 28 см):

Тісто:

  • борошно – 300 г;
  • розпушувач – 1 ч.л .;
  • дрібка солі;
  • вершкове масло – 100 г;
  • сметана – 100 г.

Начинка:

  • абрикоси – 300 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 100 г;
  • сметана – 300 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.

Абрикосовий пиріг: процес приготування

1. Беремо борошно, розпушувач, додаємо дрібку солі. Тепер кладемо вершкове мало і розтираємо його з борошном.

2. В отриману масу додаємо сметану і починаємо місити тісто. Його потрібно буде обернути плівкою і прибрати в холод на півгодини.

3. Потім розгортаємо і поміщаємо тісто в круглу ємність для запікання. За допомогою вилки створюємо дірочки по всій площі кола і запікаємо дану основу приблизно 10-12 хвилин при 180 градусах.

Ніжний і повітряний абрикосовий пиріг. З'їдається до останньої крихти

4. Для начинки беремо курячі яйця, вмішуємо цукор, трохи збиваємо. Потім кладемо сметану будь жирності і кукурудзяний крохмаль. Все добре перемішуємо.

5. Розташовуємо абрикоси по периметру форми, вливаємо сметанним суміш і випікаємо 30-35 хвилин при 180 градусах.

Ніжний і повітряний абрикосовий пиріг. З'їдається до останньої крихти

Абрикосовий пиріг готовий.

Ніжний і повітряний абрикосовий пиріг. З'їдається до останньої крихти

Rating
( No ratings yet )
Loading...