Ніжний Грецький пиріг «Плісе» з тіста філо

Сьогодні я розповім вам, як приготувати грецький пиріг з тіста філо з яблуками і родзинками.

Особливість випічки в способі її формування. Листи з начинкою складають гармошкою. Звідси і назва пирога – «Плісе». Щоб випічка вийшла ніжною, її поливають солодким молочно-яєчним соусом. Просочений заливкою пиріг припаде до смаку всій родині.

Необхідні продукти:

  • Тісто філо – 400 г
  • Вершкове масло – 75 г
  • Соняшникова олія – 60 мл
  • Родзинки – 100 г
  • Яблуко – 2 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 80 г
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Крохмаль – 2 ч. л.
  • Молоко – 300 мл

Покроковий процес приготування:

Замочіть родзинки в гарячій воді на 5 хвилин. Яблука помийте, очистіть і наріжте маленькими шматочками. Злийте воду з родзинок і змішайте їх з яблуками, додайте корицю.

Ніжний Грецький пиріг «Плісе» з тіста філо

Розтопіть вершкове масло і з’єднайте з соняшниковою олією. Змастіть глибоке деко вершковим маслом (додатково до вказаної кількості) і застеліть пергаментним папером.

Ніжний Грецький пиріг «Плісе» з тіста філо

Разморозьте тісто. Розкладіть один лист, збризніть його масляною сумішшю і накрийте другим листом. Потім змастіть маслом зверху і посипте частиною начинки. Складіть гармошкою і перекладіть на деко.

Ніжний Грецький пиріг «Плісе» з тіста філо

Повторіть процедуру з усіма листами. У вас повинно вийти приблизно 6 гармошок. Змастіть заготовку маслом, яке залишилося і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин.

Ніжний Грецький пиріг «Плісе» з тіста філо

Для соусу змішайте яйця, цукор, ванілін, розпушувач і крохмаль. Поступово додайте молоко, перемішуючи масу віночком. Залийте отриманою сумішшю пиріг і поверніть в духовку ще на 10 хвилин.

Ніжний Грецький пиріг «Плісе» з тіста філо

Традиційно можна посипати пиріг з начинкою цукровою пудрою.

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...