Ніжний апельсиновий десерт без желатину

Логічним завершенням кожного свята вважається десерт. Але до кінця вечора зазвичай так наїдаєшся, що навіть маленький шматочок спокусливих ласощів здається зайвим. Особливо якщо це якийсь торт із масляним кремом. Я часто йшла додому, так і не спробувавши солодкого. А вранці дуже про це шкодувала. Щоб такого не відбувалося з моїми гостями, подаю їм легенький апельсиновий десерт.

Він схожий на желе, але зовсім не містить желатину. Як загусник використовую кукурудзяний крохмаль. Готую таку смакоту на основі апельсинового фрешу. Якщо вичавити сік із фруктів у вас немає можливості і ви вирішили його купити, ретельно вивчіть склад. Неякісний продукт може зіпсувати смак. До речі, такий десерт підійде як тим, хто сидить на дієті, так і веганам.

Необхідні продукти:

  • Апельсин – 5–6 шт.
  • Мед – 2-3 ст. л.
  • Кукурудзяний крохмаль – 65 г
  • Кокосова стружка – за смаком

Покроковий процес приготування:

Видавіть сік із апельсинів. У вас має вийти приблизно 600 мл. Можете використовувати готовий апельсиновий сік із магазину, але без добавок.

Ніжний апельсиновий десерт без желатину

Процідіть сік через сито, щоб усунути м’якоть, потім додайте в нього рідкий мед. Кількість залежить від солодкості фруктів та ваших уподобань.

Ніжний апельсиновий десерт без желатину

Всипте крохмаль і добре розмішайте віночком. Поставте на повільний вогонь і постійно помішуючи, доведіть до загустіння.

Ніжний апельсиновий десерт без желатину

Змастіть прямокутну форму розміром 25х15 см олією або застеліть харчовою плівкою. Вилийте фруктову масу, розрівняйте лопаткою і дайте охолонути.

Ніжний апельсиновий десерт без желатину

Накрийте десерт харчовою плівкою та приберіть у холодильник на 2–3 години. Дістаньте апельсиновий пласт із форми і розріжте на порційні шматочки. Обвалюйте кожен у кокосовій стружці.

Ніжний апельсиновий десерт без желатину

Ви можете прикрасити фруктовий десерт листочками свіжої м’яти та ягодами. Ласощі виходять неймовірно ніжними і легкими. Навіть після ситного столу можна подолати шматочок, а то й два. У роті залишиться освіжаючий цитрусовий післясмак з ледь помітними медовими нотками. Упевнена, вам сподобається!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...