Ніжні яблучні тістечка: рецепт випічки

За формою ця випічка нагадує італійські біскотті, але не має нічого спільного з ними. На відміну від засмажених сухариків кожен шматочок випічки наповнений великою кількістю начинки, а тісто м’яке та розсипчасте. Якщо яблука дуже соковиті, і ви боїтеся, що вони витечуть із тіста, додайте в начинку трохи крохмалю. Він зв’яже рідину та допоможе зберегти форму тістечок.

Необхідні продукти:

  • Яблуко – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор – 75 г
  • Вершкове масло – 70 г
  • Абрикосовий джем – 1 ст. л.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – 1 дрібка
  • Ванільний цукор – 8 г
  • Розпушувач – 4 г
  • Пшеничне борошно – 230-250 г
  • Кориця – за смаком
  • Цукрова пудра – за смаком

Покроковий процес приготування:

Очистіть яблука від шкірки та серцевини, наріжте на невеликі шматочки та відправте на сковороду. Полийте фрукт соком половини лимона, посипте 1 ст. л. цукру, корицею та додайте 1 ст. л. вершкового масла.

Ніжні яблучні тістечка: рецепт випічки

Поставте сковороду на середній вогонь та карамелізуйте яблука. Наприкінці додайте ложку абрикосового варення, акуратно перемішайте. Яблука мають стати м’якими, але зберегти форму.

Ніжні яблучні тістечка: рецепт випічки

Збийте яйце з сіллю, звичайним та ванільним цукром. Додайте сік половини лимона без м’якоті, 50 г розтопленого вершкового масла, розпушувач та борошно. Замісіть м’яке тісто, яке не липне до рук.

Ніжні яблучні тістечка: рецепт випічки

Розкотіть тісто в прямокутний пласт, викладіть на одну половину яблучну начинку, що остигнула, і накрийте другою половиною пласта. Защіпніть краї, використовуючи вилку.

Ніжні яблучні тістечка: рецепт випічки

Розріжте заготівлю гострим ножем на шматочки товщиною 3 см і викладіть на лист, застелений пергаментним папером. Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 20 хвилин. Посипте цукровою пудрою.

Ніжні яблучні тістечка: рецепт випічки

Замість яблук можна використовувати сирну начинку. Спробуйте обидва варіанти!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...