Ніжні і смачні дріжджові булочки з кремом

Що може бути краще смачних і ароматних дріжджових булочок з чаєм? Їх ніжний крем створює особливий смак. Радимо і вам приготувати такий десерт.

Необхідні продукти:

Для крему

  • Жовтки – дві штуки;
  • 320 мілілітрів молока;
  • 120 грамів цукру;
  • 10 грамів цукру ванільного;
  • 30 грамів крохмалю (кукурудзяного).

Для тіста

  • 500 або 600 грамів борошна;
  • 10 грамів дріжджів (сухих);
  • 100 грамів цукру;
  • 300 мілілітрів молока (теплого);
  • 50 грамів масла вершкового;
  • Білки – дві штуки;
  • 10 грамів – цукор (ванільний);
  • Сіль – пів чайної ложки.

Покроковий процес приготування:

Почніть з крему

1. У сотейник невеликого розміру треба розбити два яйця, покласти цукру (звичайного) і ванільного, всипати кукурудзяного крохмалю.

2. Все це добре перемішайте і налийте молока.

3. Поставте сотейник на невеликий вогонь і, постійно перемішуючи, варіть крем, поки він не загусне.

4. Приготований заварний крем викладіть в миску і накрийте плівкою. Чекайте, коли повністю охолоне.

Готуйте тісто

1. У миску насипте борошна, обидва види цукру (цукровий пісок і ванільний), сухих дріжджів і все добре розмішайте.

2. Розтопіть масло і додайте в миску разом з теплим молоком, з двома яєчними білками. Це треба розмішати.

3. Замісити тісто так, щоб воно було м’яким і еластичним.

4. Накрийте його плівкою для продуктів і залиште на 1 годину, щоб «підійшло».

5. На поверхню столу насипте трохи борошна і покладіть сюди тісто.

6. Розкачайте його тонким шаром і на всю його поверхню кладіть крем.

7. Скрутіть пласт у вигляді рулету. Добре защипіть шов.

8. Наріжте рулет на порції товщиною близько 4 сантиметрів.

9. Викладіть всі булочки на дно дека, який застелений пергаментом.

10. Змішайте один жовток і дві столові ложки молока. Цією гущею змащуйте булочки.

12. Помістіть деко в духову піч, де температура 180 град. Печіть 30 або 35 хв.

Частування готове! Їжте собі на втіху!

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...