Ніжні і пухнасті кекси: смачна домашня випічка

Ніжні і пухнасті кекси - рецепт приготування

Складові:

  • борошно – 200 г
  • розпушувач для випічки – 10 г
  • яйця – 4 шт.
  • масло вершкове – 80 мл
  • молоко – 60 мл
  • олія рослинна – 80 мл
  • цукор – 150 г
  • сіль – щіпка
  • цедра одного лимона
  • цукор для посипання

Приготування:

Збиваємо яйця з додаванням щіпки солі.

Додаємо цукор і збиваємо міксером, до пишності.

Додаємо лимонну цедру або ванільний цукор за бажанням.

Продовжуючи збивати вливаємо розтоплене вершкове масло.

Потім додаємо рослинну олію і молоко.

Додаємо борошно і розпушувач.

Збиваємо тісто до однорідності. Має вийти рідке тісто.

Накриваємо миску рушником або харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на годину.

Вставляємо в формочки паперові формочки для кексів або змащуємо рослинною олією.

Тісто з холодильника розкладаємо у формочки на 2/3 від об’єму.

Зверху посипаємо тісто в формі цукром.

Випікаємо при 200 ° C протягом 10 хвилин.

Готовність перевіряємо зубочисткою.

Посипаємо готові кекси цукровою пудрою. Смачного!

Rating
( No ratings yet )
Loading...