Ніжна запечена тріска на подушці з овочів

Тріска — це бюджетна риба, біле м’ясо якої вважається низькокалорійним, здатним наситити організм різними корисними речовинами. Незважаючи на свої властивості, рибу важко назвати делікатесом. Все зміниться, якщо ви спробуєте відійти від звичного способу приготування. Запечена в духовці тріска може позмагатися навіть з сьомгою.

Необхідні продукти:

  • Тріска – 2 шт.
  • Оливкова олія – 150 мл
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Паприка – 1 ч. л.
  • Приправа для риби – 1 ч. л.
  • Чорний перець (мелений) – 0,35 ч. л.
  • Лимон – 0,5 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Червона цибуля – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Розмарин – за смаком
  • Чебрець – за смаком

Покроковий процес приготування:

Добре промийте рибу, обсушіть паперовими рушниками, після чого гострим ножем зробіть глибокі надрізи вздовж усієї тушки з обох боків.

Ніжна запечена тріска на подушці з овочів

Для маринаду змішайте 100 мл олії, сіль, паприку, рибну приправу, чорний перець та лимонний сік.

Ніжна запечена тріска на подушці з овочів

Рясно змастіть тріску маринадом зовні та всередині. Потім перекладіть у пакет, зав’яжіть і приберіть у холодильник на 30 хвилин.

Ніжна запечена тріска на подушці з овочів

Наріжте цибулю півкільцями, а моркву та перець – соломкою. Викладіть овочі на дно форми для запікання. Полийте їх олією, яка залишилася, посоліть і поперчіть за смаком. Зверху покладіть по гілочці розмарину та чебрецю.

Ніжна запечена тріска на подушці з овочів

Викладіть рибу та відправте страву в розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. Подавайте з овочами. Смачного!

Ніжна запечена тріска на подушці з овочів

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...