Нікуди дівати вишню? Справжній порятунок – цукати з вишні

В’ялена вишня (цукати) – це справжній порятунок, коли урожай великий, а компоти-варення вже приготовлені. Цукати з вишні – прекрасне доповнення до будь-якої випічки, особливо сирної і дріжджової.

Інгредієнти для в’яленої вишні:

  • 3 кг вишні;
  • 1,6 кг цукру;
  • 650 мл води.

Очистіть 3 кг вишні від кісточок. Тепер вага вишні без кісточок – приблизно 2,6 кг. На 1 кг вишні йде 400 г цукру (всього 1050 гр). Пересипаємо відміреною цукром вишню і залишаємо на 5 годин, щоб вона пустила сік. Щогодини вишню помішувати.

Зливаємо сік, що вийшов, вишню відкидаємо на друшляк. Залишаємо в такому вигляді ще на 3 години, щоб стекли залишки соку.

Нікуди дівати вишню? Справжній порятунок - цукати з вишні

Всього вийде близько 1,5 л соку з вишні – його дуже смачно пити в спеку охолодженим.

Нікуди дівати вишню? Справжній порятунок - цукати з вишні

Готуємо сироп: після зливу соку у нас залишилося 1,8 кг вишні, додаємо 540 г цукру і 650 мл води. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь, кип’ятимо 5-7 хвилин, вимикаємо і чекаємо, поки вишні охолонуть прямо в сиропі – це важливий етап в’ялення.

Нікуди дівати вишню? Справжній порятунок - цукати з вишні

Потім знову переливаємо сироп від вишні через друшляк, залишаємо повністю стекти.

Нікуди дівати вишню? Справжній порятунок - цукати з вишні

Вийде майже 1 л сиропу і 1,7 кг вишні. Розкладаємо в один шар вишню по пергаменту на деко. Сушимо в духовці на верхніх відсіках при температурі 45-50 градусів протягом 3 годин. Сушити можна також і в електросушарці, якщо вона у вас є.

Нікуди дівати вишню? Справжній порятунок - цукати з вишні

У готовому вигляді виходить 1 кг цукатів з 3 кг вишні. Вишня готова тоді, коли вона перестала пускати сік, потемніла, стала як би «жувальною». Її дуже смачно додавати в тісто до будь-якої солодкої випічки!

Нікуди дівати вишню? Справжній порятунок - цукати з вишні

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...