Часто трапляється так, що в заварювальному чайнику залишається чай з учорашнього дня і багато хто розбавляє його кип’ятком і п’ють (не пропадати ж добру). Якщо ви хочете бути здоровими, то ніколи так не робіть. Для цього є як мінімум три причини.
Окислення
Поверхня холодного чаю окислюється. В результаті цього в чаї утворюються такі органічні речовини, які містять в собі магній, залізо, кофеїн, теофілін і гуанін. Всі разом ці речовини отруюють організм.
Бактерії
У плівці, яка утворюється на чаї містяться бактерії, які, по-перше, не дають вбиратися корисним елементам, а по-друге, викликають подразнення слизової оболонки шлунка, що в свою чергу може привести до виразки.
Токсичність
Речовина оксалат міститься в чаї, впливає на утворення каменів в нирках. У гарячому чаї, кількість цієї речовини безпечна, а ось в холодному вона може досягати тих величин, які починають впливати на здоров’я.
Пийте завжди свіжий чай і будьте здорові!