Нічне віденське тісто для паски на дріжджах: рецепт

Вибрати найкраще тісто для паски іноді стає складним завданням. Мама радить одне, подружка інше, а сусідка третє. Проте я свій вибір зробила минулого року, коли скуштувала віденське тісто. Тепер точно знаю, що моя великодня випічка буде найсмачнішою!

Особливість цього дріжджового тіста полягає в тому, що готувати опару потрібно з вечора. Вона повинна стояти годин 10, після чого можна додавати борошно та приступати до випічки. Віденське тісто для паски робить святкову випічку дуже смачною, м’якою та ароматною. Крім того, такі паски довго не черствіють!

Для приготування нічного тіста для паски можна використовувати не лише сухі дріжджі, а й живі. Таких вам знадобиться 21 г. Крім того, додавання цукрової пудри до глазурі необов’язково.

Необхідні продукти:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 235 г
  • Сіль – 0,25 ч. л.
  • Молоко – 175 мл
  • Сухі дріжджі – 10 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Пшеничне борошно – 525 г
  • Родзинки – 50 г
  • Цукати – 75 г
  • Ароматизатор “Ром” – за смаком
  • Ванільний цукор – 10 г
  • Яєчні білки – 1 шт.
  • Лимонна кислота – за смаком
  • Ванілін – 1 дрібка
  • Цукрова пудра – 1 ст. л.

Покроковий процес приготування:

Для початку приготуйте опару. Для цього змішайте молоко та дріжджі.

Нічне віденське тісто для паски на дріжджах: рецепт

Окреме збийте яйця, сіль та трохи цукру до пишності. Під час збивання додайте цукор. У сумі має вийти 175 г продукту.

Нічне віденське тісто для паски на дріжджах: рецепт

Змішайте яєчну масу з дріжджовою сумішшю та розтопленим (не гарячим) вершковим маслом. Перемішайте опару, накрийте її харчовою плівкою та залиште на 10 годин (на ніч).

Нічне віденське тісто для паски на дріжджах: рецепт

У опару, що підійшла, додайте ванільний цукор і трохи ромового ароматизатора. Перемішайте інгредієнти.

Нічне віденське тісто для паски на дріжджах: рецепт

Порційно додайте борошно в опару, постійно перемішуючи лопаткою. Відкладіть близько 100 г борошна.

У промиті і просушені родзинки додайте 1 ст. л. борошна, а потім введіть сухофрукти в тісто. Так само підготуйте і додайте в тісто цукати. Вимісіть тісто, додавши решту борошна.

Нічне віденське тісто для паски на дріжджах: рецепт

Змастіть робочу поверхню і руки олією без запаху, викладіть тісто.

Розділіть тісто на частини та викладіть їх у форми. Залиште тісто підніматися у теплому місці на 2 години. Випікайте паски у розігрітій до 175 °С духовці до готовності. Орієнтуйтесь на свою духовку та розмір форм.

Нічне віденське тісто для паски на дріжджах: рецепт

Щоб приготувати глазурі, підготуйте парову лазню. Змішайте білок, цукор, ванілін та трохи лимонної кислоти.

Нагріваючи інгредієнти, постійно помішуйте їх віночком, щоб не згорнувся білок. Готова глазурь повинна бути без крупинок цукру.

Нічне віденське тісто для паски на дріжджах: рецепт

Продовжуйте збивати глазур на високій швидкості до густини. Додайте цукрову пудру і перемішайте інгредієнти. Глазур готова.

Нічне віденське тісто для паски на дріжджах: рецепт

Прикрасьте паски глазур’ю за допомогою лопатки. Використовуйте посипання для прикраси за бажанням. Залиште глазур застигати.

Нічне віденське тісто для паски на дріжджах: рецепт

Будьте впевнені, ваші паски на дріжджовому тісті будуть найсмачнішими! Якщо ви, як і я, іноді побоюєтеся тіста на дріжджах, цього разу можете не переживати. Головне: обов’язково дотримуйтесь інструкцій. А ви випікаєте домашні паски до свята?

Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Завантаження...